Zwaluwen Jeugd Beker O17 poulefase Groep 1 06

3299XG
MAASDAM
tel. 078-6769500

Zoetermeer, 11 september 2021

De 2e bekerwedstrijd voorafgaand aan onze competitie staat nog steeds in het teken van voorbereiding. Vorige week troffen we -op papier- onze sterkste tegenstander in de bekerpoule welke wedstrijd in 1-1 eindigde. Vandaag een onbekende, FC Binnenmaas uit Maasdam. Niet naast de deur en ook nog eens om 09.30 uur verzamelen bij de groen-gelen uit Maasdam, vooral bekend van de lokale FrieslandCampinaFabriek.

De wedstrijd vond plaats onder leiding van de clubscheidsrechter die de beste man van het veld was. Hij stond met plezier zijn wedstrijd te fluiten, maakte geen fouten, we hebben het wel eens slechter getroffen. Dhr. van Beekum; een zeer aan te bevelen scheidsrechter.
In de kleedkamer kregen de JO17-1 mannen na de warming-up het plan te horen hoe er gespeeld diende te worden. Deze week meerdere malen geoefend op scherpte, focus en hoog tempo positiespel. Dit wilden we terugzien in de wedstrijd.

Niet al te warm en onder een dreigende regenbui ving de wedstrijd aan op veld 3.  Nog geen 4 minuten later werd de score geopend door onze FC Zoetermeer jongens door een goede combinatie vanuit het middenveld. Daarna regende het doelpunten en iedereen deed of probeerde de taken zo goed mogelijk uit te voeren. De ruststand was 1-7.  Ja, u leest het goed. Acht doelpunten en dat is wat de trainers vooraf wilde zien: efficiënt omgaan met kansen. Het was echt top om te zien.

In de rust werden de spelers erop geattendeerd dat de focus er wel moest blijven. Zeker in de afrondering, want we waren heer en meester in de 1e helft. De groei in dit team moet worden gevonden in het langere tijd de focus behouden. Nadat we weer op het veld stonden begon het langzaam te miezeren, zeg maar regenen. Of dit de oorzaak was van het vertoonde spel in de 2e helft weten we nog niet, dat gaan we maandag bepreken maar de scherpte, efficiency en focus was ver te zoeken.

De einduitslag 2-9 is natuurlijk fantastisch maar de uitvoering van de laatste 40 minuten was echt een flop en dat is jammer en daar doen de jongens zichzelf veel mee te kort. Doelpuntensaldo in deze bekercompetitie zal bepalend zijn of je door mag bekeren of niet. Onze opponent in de bekerpoule de Spartaan’20 won met 4-2, dus vandaag staan we bovenaan met 5 doelpunten meer dan de Spartaan’20.

Volgende week de laatste wedstrijd in de bekerpoule voor de competitie gaat aanvangen. Deze wedstrijd zal plaatsvinden op het sportpark van FC Zoetermeer om 12.00 uur tegen Jodan Boys.