Zwaluwen Jeugd Beker O17 poulefase Groep 1 06

2718KZ
ZOETERMEER
tel. 079-3619218

Zoetermeer,  4 september 2021

Vorige week laatste oefenwedstrijd gehad in de voorbereiding op onze competitie. Voordat de competitie van start gaat zijn er eerst drie bekerwedstrijden waarvan de eerste vandaag gespeeld werd in Zoetermeer tegen een 6e divisie team van Spartaan’20.

Het was heerlijk weer, een stralende zon, veel wedstrijden en heel veel toeschouwers op het sportpark in Rokkeveen. Wat hebben we dat gemist. Met 15 minuten vertraging ging de wedstrijd van start op veld 1. Vooraf hadden de trainers het strijdplan op het magneetbord uitgelegd en het woord 'strijd' zou nog een extra lading krijgen aan het einde van de wedstrijd. De jongens begrepen de taken welke van hen werden verlangd.

Na het fluitsignaal zagen we een goed voetballende Spartaan'20 met op alle posities goede sterke en technisch vaardige spelers. Het was even zoeken naar het ritme bij FC Zoetermeer want het was wel meer verdedigen en ons eigen spel zoeken in het begin. De wedstrijd had een hoog tempo. Een tempo waarvan alle trainers wisten dat dit niet 80 minuten vol te houden was.  Opmerkelijk was dat de beide grensrechters het erg druk hadden omdat beide teams snel de diepte wilden zoeken en het speelveld klein hielden waardoor aan beide kanten veel buitenspelsituaties ontstonden.  Dank aan onze grensrechter Bo die zijn hoofd goed koel hield in deze wedstrijd.

Het was Spartaan’20 die halverwege de eerste helft de 0-1 liet aantekenen op het scorebord hetgeen een verdiende stand was. Onze jongens zijn gegroeid, letterlijk en figuurlijk het afgelopen jaar, en laten zich niet meer uit het veld slaan na een achterstand.  Ze bleven dan ook doorgaan waarbij  zelfs 2 één-op-één kansen voor FC Zoetermeer ontstonden maar helaas niet konden worden verzilverd zodat de rustsstand 0-1 was.

In de rust werd de tactiek aangepast en de taken herverdeeld. Het bleek het juiste antwoord op de aanval en verdediging van Spartaan’20.
FC Zoetermeer kon na 10 minuten in de 2e helft de gelijkmaker noteren en dat was verdiend. Daarna brak er een periode aan waarbij FC Zoetermeer enkele uitgespeelde kansen creëerde maar deze niet kon verzilveren. Daar tegenover zette de Spartaan’20 nog meer fysiek in hetgeen de scheidsrechter handenvol werk gaf. De frustraties door het onderschatten van onze jongens ontpoptte zich in gemene overtredingen. Ook de Spartaan’20 kreeg nog enkele mogelijkheden om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar na bijna 5 minuten blessuretijd te hebben bijgetrokken floot de scheidsrechter voor het eindsignaal en werden de zogenaamde punten gedeeld. Het doelsaldo zal bepalen wie de winnaar zal worden van deze bekerpoule uitgaande dat de teams van vandaag de beste twee zijn van deze poule.

Komende maandag stond een oefenwedstrijd op het programma tegen RCL maar deze gaat niet door en daardoor zal het vervolg van de beker plaatsvinden in Maasdam. Dat betekent op tijd vertrekken volgende week want de wedstrijd start al om 10.30 uur.