2718KZ
ZOETERMEER
tel. 079-3619218

Zoetermeer, 30 oktober 2021

De hele week heeft in het teken gestaan van deze wedstrijd, een echte topper tussen de nrs. 1 en 2 van de Hoofdklasse poule A. De JO17-1 van Zoetermeer staat ongeslagen, net als Noordwijk, boven aan op basis van een beter doelsaldo. FC Zoetermeer had zijn trainingen opgebouwd wetende dat het middenveld van tegenstander Noordwijk bepalend is in hun systeem van voetballen.  Zelfs een scout ging kijken hoe eerder deze week Noordwijk won van DoCoS.

Dat beide teams niet 100% fit aan de start van de wedstrijd stonden was ook duidelijk. Noordwijk had enkele blessures opgelopen tijdens de fysieke wedstrijd tegen DoCoS en bij FC Zoetermeer waaide een heuse griepgolf door de selectie die tot gisterenmiddag duurde.
Gelukkig heeft FC Zoetermeer een brede selectie dus stonden 11 fitte spelers klaar voor de wedstrijd die precies om 12.00 uur startte.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd het tactisch plan besproken waarbij gevraagd werd om dezelfde intensiteit als tegen ADO Den Haag te laten zien en de besproken speelwijze op een positieve manier uit te voeren. Toen de fluit ging van de scheidsrechter was het koud, nat en het regende behoorlijk. Dit zou alleen maar erger worden naarmate de wedstrijd vorderde. Trainers zagen dat de invulling bijna goed was en met een snelle verschuiving van de positie van onze middenvelders was het evenwicht goed.

Het duurde tot de 8ste minuut voordat FC Zoetermeer het juiste net wist te bollen en de 1-0 op het scorebord stond. Het was goed om te zien dat de jongens de besproken wijze goed probeerde uit te voeren met hier en daar een duidelijke aanwijzing van de staf vanuit de dugout werd de wedstrijd steeds leuker om te zien. Noordwijk, geen slechte tegenstander, maar FC Zoetermeer was gewoon scherper en met alles net iets sneller. De eerste helft werd afgesloten met een mooi 2e doelpunt van FC Zoetermeer.

In de rust werden enkele wisselingen doorgevoerd. Dat Noordwijk wat zou moeten was wel duidelijk. Ze lieten het voetbal los en gingen op felheid en fysiek proberen de wedstrijd naar hun hand te zetten. Maar helaas voor hen, de 3-0 viel al snel na 3 minuten in de 2e helft door een goede combinatie tussen de drie verse wissels. De regen werd heftiger net als de vele overtredingen die niet nodig waren in deze wedstrijd hetgeen de grensrechter tijdens de wedstrijd nog even bevestigde aan de bank van FC Zoetermeer. De frustratie was zichtbaar want dit had Noordwijk nog niet eerder meegemaakt.

Maar ook Noordwijk kreeg kansen. Gelukkig stond onze keeper -wel met enkele ingenomen paracetamolletjes- vandaag weer een prima wedstrijd te keepen. Veel meer strijd in de 2e helft waardoor het voetbal minder werd, maar de einduitslag 5-1 geeft aan hoe de verhoudingen waren en terecht staat onze JO17-1 nu alleen ongeslagen bovenaan in deze poule en zijn we over de helft van deze najaarscompetitie en 100% op koers voor ons eerste doel.

Met de geweldigde cijfers; 18 punten uit 6 wedstrijden en gemiddeld meer dan 6 doelpunten per wedstrijd mag duidelijk zijn dat FC Zoetermeer de te kloppen ploeg is in deze competitie.

De staf wil nogmaals aangeven dat zij enorm trots is op deze ploeg jonge spelers die vandaag hebben laten zien dat zij kunnen omgaan met druk en uitvoering van het besproken plan. Onze complimenten.
Wilt u als trouwe volger dit ook een keer live ervaren? Dat kan volgende week bij stadsgenoot DSO om 15.00 uur op het Sportpark Bentwoud.