OEGSTGEEST
tel. 111111

Oegstgeest
1oktober 2021

Ja, u leest het goed, Ajax was vandaag de tegenstander van onze JO17-1. Na eerder deze week al geoefend te hebben tegen ADO Den Haag stond  vandaag in Oegstgeest de 4e competitiewedstrijd op het programma. Ok, het was niet AjAX uit Amsterdam maar de in 1891 opgerichtte Leidse Cricket en Footbal Club, inmiddels bekend als ASC.

Op een mooi sportcomplex in Oegstgeest speelde onze jongens op veld 1 grenzend aan een heel mooi clugebouw waar het niet druk was omdat veel teams in de vakantieperiode niet spelen. FC Zoetermeer wel want in de Hoofdklasse gaat het nagenoeg atijd door.

De tactiek van afgelopen dinsdag werd in de kleedkamer herhaald. Trainers wilden dezelfde intensiteit
op de mat zien als tegen ADO Den Haag. Dat betekende veel positiewisselingen en hoog tempo van de bal.

Na het fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter was het al na 55 seconden 0-1 voor onze jongens. We hebben het al eerder meegemaakt, dat snel een doelpunt maken geen garantie is voor een goede overwinning. Immers, er waren nog 79 minuten te spelen. Je maakt het je als team wel makkelijker door snel de volgende te maken en dat deden we ook uit een mooie combinatie. Nog voor rust kwam ASC terug tot 1-2 door een onoplettendheid tijdens een vrije trap.

Na de limonade gingen we door waar beide teams voor de rust waren gestopt; FC Zoetermeer met aanvallen en ASC met verdedigen en hier en daar wachtend op de counter. Het duurde niet heel lang voordat de 1-3 viel en uiteindelijk  ook nog een 4e doelpunt. Einduitslag 1-4. Een mooi resultaat en hiermee houden we koppositie op basis van doelsaldo met +23 ten opzichte van de nr.2 DoCos en nr.3  Noordwijk.

Alledrie de teams zijn na vier wedstrijden nog ongeslagen. Dit zal na volgend weekend anders zijn. Dan spelen onze jongens de lokale derby uit tegen DWO en ontvangt DoCos thuis Noordwijk.