2731BT
BENTHUIZEN
tel. 079-3315591

Zoetermeer6 november 2021

Vorige week won de 17-1 overtuigend van medekoploper Noordwijk met duidelijke cijfers. Dat de race om de eerste plek nog niet is gelopen laten de trainers iedere week duidelijk merken en ondanks het verlies van Noordwijk in en tegen FC Zoetermeer haalden zij in de ochtend duidelijk revanch op Zoetermeer, niet onze FC , maar stadsgenoot DWO werd met dubbele cijfers geklopt terwijl onze jongens pas laat in de middag bij DSO de 2e derby moesten spelen.

Om 15.10 uur floot scheidsrechter Van Essen voor aanvang van de lokale derby. Inzet voor FC Zoetermeer: ongeslagen blijven. Dat we op iedere positie van het veld een betere speler hebben wil niet zeggen dat je makkelijk een overwinning kan behalen. Dit is in het moderne voetbal afhankelijk van veel factoren en dat bleek ook vandaag weer uit te komen.

Je kan heel veel balbezit hebben maar met een tegenstander die continue achteruit loopt is het moeilijk kansen te creëren. Ook vandaag bleek maar weer eens hoe moeilijk dat is. Natuurlijk kreeg ook DSO kansen maar geen 100% kansen. In de voorbespreking moest onze staf de jongens duidelijk scherp houden door aan te geven dat dit soort tegenstanders die de zogenaamde bus parkeren -voor niet voetbalkenners betekent dit met z'n allen rond het strafschopgebied verdedigen-, voor ons de gevaarlijkste tegenstanders zijn. Het is ook een voetbalwet die zegt hoe langer het duurt voordat er een doelpunt valt deze wel eens door de tegenstander gemaakt kan worden.

Zeker in de eerst helft was het FC Zoetermeer die het spel dicteerde en DSO met lange ballen probeerde te counteren. De 0-0 met rust leek wel een nederlaag in de kleedkamer voor de immers veel scorende ploeg in het geel blauw. Terecht gaven de trainers aan dat we veel beter waren en als wij de rust zouden bewaren die doelpunten toch wel zouden komen. In de 2e helft was de druk direct weer op het doel van DSO. Het duurde toch tot de 56e en 75e minuut voordat we het net wisten te vinden en de wedstrijd met een 0-2 overwinning konden afsluiten.

Een moeilijke wedstrijd? Nee, dat niet. Een lastige wel, omdat je op een gegeven moment ook tegen jezelf gaat spelen. Mooie van onze ploeg is, niemand uitgezonderd, dat ze nu ook leren om de rust te bewaren en dat maakt ons team zo leuk. De ene keer mooi en sprankelend, veel doelpunten, de andere keer strijdend en vandaag geduldig. En daardoor blijft de JO17-1 van FC Zoetermeer ongeslagen koploper in de Hoofdklasse poule A.

Volgende week zaterdag zijn we vrij maar we zijn nog op een zoek naar een tegenstander voor een oefenwedstrijd op het Sportpark van FC Zoetermeer.