Wedstrijdverslagen

Zaterdag 28 augustus 2021

FC Zoetermeer JO13 vs Forum sport JO13

Al weer de op een na laatste oefenwedstrijd van het seizoen, vandaag tegen Forum sport en woensdag tegen ADO Den Haag. Forum sport is een ploeg die ook hoofdklasse gaat spelen en normaal gesproken een van de betere teams in de competitie. Dus dit zal een goede krachtmeting zijn voor de jongens.

Voorafgaand aan de wedstrijd kregen alle spelers duidelijke instructies mee. Zo moesten ze vanaf minuut 1 vol de duels aangaan en gelijk scherp zijn. Na de warming-up stonden de 11 basis spelers van FCZ klaar om te beginnen. Dit keer was de opstelling als volgt:
Rechtsvoor: Rojanho

Zo staan Emre (weer terug van vakantie) en Aryan wissel.

'0 Diederik fluit voor de start van de eerste helft.
'4 Na een mooie steekbal van Forum sport krijgen ze een 1 op 1 kans. Op het schot wat hieruit komt, redt Daan knap en zo blijft het 0-0.
'7 FC Zoetermeer vond het lastig om in de openingsfase vanuit een doeltrap op te bouwen. Dit zorgde eerder al voor wat problemen. In minuut 7, na een foute pass, kwam de bal terecht bij de spits van Forum sport en deze kon gemakkelijk de 0-1 maken.
'11 FC Zoetermeer is in de eerste 11 minuten gelijkwaardig en misschien wel beter dan Forum sport. Dit leidt dan ook tot de eerste grote kans van FC Zoetermeer. Manuel ontvangt de bal op de helft van Forum sport. Hij passt de bal naar Danyal die de bal goed teruggeeft aan Manuel en daarna zelf goed vrijloopt. Terwijl Louis en Chris langs de lijn in koor zeggen dat Manuel de bal terug moet passen naar Danyal, kiest Manuel ervoor om zijn eigen geluk te beproeven en schiet op de rand van de zestien. De bal vliegt over de keeper en beland op de lat en zo blijft het 0-1.
'18 Fc Zoetermeer blijft goed spelen. Itouba krijgt de bal aan de linkerkant van het veld en geeft een mooie crossball (waar we de afgelopen trainingen op hebben geoefend) richting Rojahno, hij kreeg de bal onder controle en dribbelde richting de goal. In de hoek van de zestienmeter besluit Rojanho te schieten. Helaas kon de keeper van Forum sport de bal tegenhouden.
In de resterende 12 minuten van de eerste helft blijft FC Zoetermeer aandringen, maar er volgen geen grote kansen meer en zo staat het 0-1 bij rust. Louis en Chris waren zeer tevreden over het spel van de eerste helft evenals ouders langs de lijn. Dit kan wel eens een spannende tweede helft opleveren als FC Zoetermeer dit spel kan vasthouden.
In de rust gaan we ook voor het eerst deze wedstrijd wisselen. Zo gaan Rojahno en Jordan naar de kant en komen Aryan en Emre binnen de lijnen.
'43 In de eerste 13 minuten kwam FC Zoetermeer goed uit de kleedkamer, maar toen kwam Forum Sport met een afstandschot. Op dit schot kon Daan nog redding bieden, maar in de rebound scoorde Forum sport alsnog en zo is het 0-2.
'45 Na de 0-2 stortte alles in bij FC Zoetermeer en konden wij een telraampje gaan gebruiken zo was het na 45 minuten 0-3.
'47 0-4
'50 0-5
'56 0-6
'57 0-7
'58 0-8
'60 Einde

Op naar woensdag dan spelen we tegen Ado Den Haag. Als  we vertrouwen winnen uit de eerste helft en leren van de 2de helft kunnen wij een leuke pot tegemoed zien woensdag.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Donderdag 19 augustus.

BVCB JO13 - FC Zoetermeer JO13

De eerste wedstrijd van het seizoen. Weliswaar een oefenwedstrijd, maar de jongens waren alsnog dolenthousiast.
Nadat de jongens een balletje hebben getrapt, gingen de spelers samen met Louis en Chris naar de kleedkamer. Hier kregen de jongens de aanwijzingen en de opstelling te horen.
Eenmaal op het veld gingen de spelers beginnen met de warming-up totdat het moment daar was.
De wedstrijd ging beginnen.
Wat was het weer even wennen dat er weer ouders langs de lijnen mochten staan.
`0 De scheidsrechter fluit voor de aftrap. FC Zoetermeer schiet uit de startblokken! Dit resulteert in de eerste aanval in minuut 2, Aryan wordt weggestuurd met een steekbal! De aanval strand echter op de rand van de 16 meter, waar Aryan op een verdediger stuit. Maar FC Zoetermeer blijft aanvallen.
`3 FC Zoetermeer heeft een corner aan de linkerkant. Manuel geeft een hoge voorzet en deze wordt geraakt door Rójahno, maar de bal wordt van de lijn gehaald en beland via een aantal benen bij Jordan, hij pass naar Aryan die vrij staat en Aryan scoort!
1-0
`8 Een goede steekbal van de tegenstander op de middenlijn bereikt een andere tegenstander die ineens 1 op 1 komt met Ruben. Maar door een mooie redding blijft het 1-0, voorlopig…
`11 Weer een aanval van BVCB, dit keer aan de rechter kant. Ze geven de bal goed voor en de bal wordt vanuit de voorzet op de paal geschoten, maar helaas komt de bal terecht bij een andere speler van BVCB en hij schiet in de rebound de bal tegen de touwen.
1-1
`17 Daniel kreeg de opdracht om tijdens balbezit iets meer te mogen inschuiven naar het middenveld. Dit resulteerde in de 17 minuut tot een aanval, waarbij Daniel een voorzet geeft aan de rechterkant van het veld. De bal komt hoog voor en Rójahno raakt de bal in een keer, maar de bal gaat net langs de verkeerde kant van de paal.
`21 Tijdens een corner van BVCB raakt Noah K geblesseerd en komt de eerste wissel van vandaag. Noah vd B komt in het veld voor de geblesseerde Noah k.
`28 Zoals wel vaker vanavond gaf BVCB een steekbal door het midden en ook nu kwam BVCB 1 op 1 op Ruben, maar helaas kon Ruben dit keer geen redding bieden en ziet hij de bal zo de verre hoek in belanden.
1-2
`30 Op slag van rust krijgt een speler van BVCB de bal op de hoek van de 16 meter en besluit plotseling te schieten. De bal komt helaas moe in de linkerbovenhoek terecht.
Daarnaast raakt Sem v K geblesseerd en wordt vervangen door Haitem.
1-3
`33 Een mooie aanval van FC Zoetermeer strand toen er een overtreding werd gemaakt op Manuel op de rand van de 16 meter. Manuel is ook degene die deze vrije trap gaat nemen, voor hem staat een muur van 3 man. Manuel neemt de aanloop schiet de bal over de muur, maar helaas ook net over de goal.
`36 Rust
Tijdens de rust worden de jongens gecoacht door Louis die de jongens nog een paar extra aanwijzingen geeft. Ook worden er spelers gewisseld. Zo gaan Mitchell, Aryan, Daniel en Itouba naar de kant en komen Dave, Sem H, Thomas en Levi binnen de lijnen.
`30 De scheidsrechter fluit voor de start van de 2de helft.
`41 BVCB komt met een strakke voorzet over de grond en de bal gaat aan iedereen voorbij, behalve aan een speler van BVCB die de bal zo erin kan glijden.
1-4
`47 BVCB blijft aanvallen maar Ruben houdt FC Zoetermeer op de been met 2 uitstekende reddingen.
`50 FC Zoetermeer wisselt vrolijk verder met 5 wissels op de bank. Zo verlaten Manuel, Rójahno, Jordan en Mexz het veld en worden vervangen door Mitchell, Noah K, Daniel en Aryan.
`53 Eindelijk komt FC Zoetermeer weer in de buurt van de goal van BVCB. Nadat Aryan de bal verliest komt deze terecht voor de voeten van Thomas, Thomas haalt zonder na te denken uit en ziet de bal over de keeper en onder de lat tegen de touwen aan gaan!
2-4
`60 De scheidsrechter fluit af voor de wedstrijd en zo verliest FC Zoetermeer van BVCB met 2-4.