Wedstrijdverslagen

MO11-1 toont inzet maar weet niet te winnen

18 maart 2023. Na de afgelaste wedstrijd van vorige week tegen Brielle, konden de meiden van de MO11-1 zaterdag eindelijk hun debuut in de hoofdklasse maken. De tegenstander: Nieuwerkerk MO11-1 had vorige week wel gevoetbald én gewonnen dus een lastige tegenstander.

Het eerste kwartier was voor Zoetermeer. De meiden stonden verzorgd te voetballen en waren voetballend opzoek naar kansen, op een paar kleine kansen na, kwamen die er niet echt. Het tweede kwart liet zien dat hard werken loont. Een mooie aanval waarbij de combinatie aangegaan werd, de voorzet op maat werd aangegeven en het doelpunt rustig links in de hoek kon worden afgerond waarbij de keepster kansloos stond. 1-0 Zoetermeer. Helaas herpakte Nieuwerkerk zich snel en ging opzoek naar de gelijkmaker. Door het goede positiespel van Zoetermeer kwam Nieuwerkerk er voetballend niet uit en besloot een schot van afstand te proberen. Hard, hoog, geplaatst en over de keepster heen, niet te houden. Zo ging Zoetermeer de kleedkamer opzoeken met een ruststand van 1-1.

In de kleedkamer werd het belang van ‘in ons eigen spel blijven’ nog even benadrukt waarna de meiden met frisse energie weer het veld op kwamen voor de tweede helft. De zon was ondertussen hoog doorgekomen en het was prachtig voetbalweer.

Het spel vloeide op en neer en beide teams hadden het lastig met elkaar. Nieuwerkerk schoot weer van afstand en kwam op een 1-2 voorsprong. Zoetermeer bleef aanzetten en kon een bal op het middenveld opvangen, over de laatste linie heen spelen en liet Zoetermeer vrij voor de keepster. 2-2!

Een paar minuten later een slim genomen corner waarbij Nieuwerkerk stond te slapen en uit reflex de bal in eigen doel werkte: 3-2 voor Zoetermeer. De wedstrijd ging langzaam richting het einde en het gevoel dat deze wedstrijd gewonnen kan worden neemt toe. Vlak voor tijd laat Zoetermeer zich achterin verrassen waarbij uit een rommelige situatie de bal in het doel beland. 3-3, tevens de eindstand.

Een uitslag waar Zoetermeer tevreden over kan zijn. De winst lag in het zicht maar zoals altijd bij een gelijke stand: een verlies ook. De meiden hebben hun inzet en klasse getoond en dat bleek ook uit alle complimenten langs de kant.

Volgende week staat een uitduel op het programma bij Quick Boys, MO11-1. Als de meiden elke week met zoveel inzet voetballen gaan er zeker meer punten gehaald worden in deze competitie.