Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Vrijwilligersbijdrage

Vrijwilligersbijdrage

FC Zoetermeer hanteert een ‘vrijwilligersbijdrage’. Deze bijdrage is verplicht, niet vrijwillig. Ieder spelend lid (behalve de veteranen en 35+/45+) betaalt dit bedrag naast het reguliere contributiebedrag. Ieder lid dat zich substantieel inzet voor de vereniging krijgt aan het eind van het seizoen (in juni) de betaalde vrijwilligersbijdrage teruggestort op zijn rekening. Daarvoor is vereist dat je per maand minimaal 2 uur inzet pleegt. Dit kan door kantinewerk, schoonmaakwerk, werk in een van de commissies, een administratieve taak, als trainer of als leider van een team etc. 

Waarom betaal ik een vrijwilligersbijdrage?

In de algemene ledenvergadering is besloten tot het invoeren van deze bijdrage. We kampen in onze vereniging – net als vele andere sportverenigingen – met een chronisch tekort aan mensen die bepaalde taken op zich nemen. Dit heeft als nadeel dat bepaalde taken niet worden uitgevoerd en dat de vrijwilligers die er wel zijn, het veel te druk krijgen. We hopen dat een financiële stimulans ervoor zorgt dat meer mensen zich gaan inzetten voor de club. Met de inkomsten die we genereren uit de vrijwilligersbijdragen kunnen we een aantal taken die we niet rond krijgen met vrijwilligers, laten uitvoeren door diensten en mensen in te huren. Zo wordt een deel van onze schoonmaak door betaalde krachten verricht en betalen we een administratiebureau voor administratief werk.

Wat betaal ik?

De vrijwilligersbijdrage bedraagt  € 40 per lid. Daarnaast is afgesproken dat gezinnen maximaal € 60 betalen. Dus als er sprake is van meerdere leden per gezin (wonende op 1 adres), is het bedrag per lid lager:

Tarieven vrijwilligersbijdrage

Aantal leden per gezin Per lid per jaar Per lid per termijn 
1 lid in een gezin € 40 € 10,00
2 leden in een gezin € 30 € 7,50
3 leden in een gezin € 20 € 5,00
4 leden in een gezin € 15 € 3,75
5 leden in een gezin € 12 € 3,00

 

Bovenstaande bedragen per termijn zijn zichtbaar op uw contributiefactuur en worden per termijn samen met de ‘gewone’ contributiebedragen via ClubCollect geïncasseerd.

Voor vragen over de vrijwilligersbijdrage kan je contact opnemen met de penningmeester (penningmeester@fczoetermeer.nl).
Voor vragen over vrijwilligerswerk binnen onze vereniging kan je contact opnemen met de commissie vrijwilligerszaken (vrijwilligers@fczoetermeer.nl).

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!