Meiden behalen 2e plaats op NK Voetbal Talenten Toernooi MO13

6 juni 2017 19:30

Op 3 juni jl. werd in Leeuwarden, bij cvv Blauw-Wit’34, door 16 teams gestreden om het NK VTT.
De meiden hadden zich daarvoor gekwalificeerd door de behaalde 3e plaats op het District Kampioenschap welke al in november 2016, tijdens de najaarsstorm, bij Floreant werd gespeeld.

Traditiegetrouw werd het toernooi geopend met het voorstellen van alle, in de Hoofdklasse uitkomende, deelnemende teams uit de districten Noord, Oost, West1, West2 en Zuid1. En uit volle borst werd daarna door de meiden, en een ‘uitverkochte’ tribune, het Wilhelmus mee gezongen. Vervolgens kon het toernooi beginnen.

FC Zoetermeer JO13-6M was ingedeeld in poule D. De wedstrijden duurden 2 x 12 minuten. De eerste partij was tegen het sterke vv De Meern. Al snel kwamen we op een 0-1 achterstand. In de tweede helft werd er een overwicht gecreëerd en vlak voor tijd konden we de 1-1 binnen schieten.
De tweede wedstrijd was tegen sc Westervoort. Ondanks het grote overwicht was dit de wedstrijd van de gemiste kansen. Niet alleen van onze FCZ meiden maar ook de tegenstander kreeg nog een paar kansjes. Het eindigde zoals we waren begonnen, 0-0.
De laatste wedstrijd in de poule moest sowieso worden gewonnen om nog een kans op de finalepoule te maken. En dan moest De Meern gelijk spelen. En zo gingen we flink aan de bak tegen sc Bolsward. Uiteindelijk wonnen we deze wedstrijd met 0-3 (0-1 bij rust). En op het veld naast ons speelden Westervoort en De Meern gelijk (0-0). Dit betekende dat wij het middagprogramma in de finalepoule van de 4 poulewinnaars speelden! De blijdschap was groot.

De ½ finale speelden we tegen de meiden van vv Valthermond die in hun competitie kampioen en bekerwinnaar waren geworden. In de eerste helft verkeken we ons ook even op hun lange ballen op de snelle spits en keken we al rap tegen een 1-0 achterstand aan. Maar alweer kort daarop lag de gelijkmaker van ons in het net (1-1). We wilden de score uitbouwen maar raakten paal en lat of de bal ging net naast. De verdediging had inmiddels alles onder controle en het middenveld strooide met passjes. In de tweede helft viel alles op z’n plek en hadden de meiden van Valthermond weinig meer in te brengen. In 10 minuten tijd liep FCZ uit naar een 1-5 voorsprong. De finale van het NK was bereikt!

En toen de finale. Als echte profs mochten de meiden, begeleid voor de Champions League hymne, het veld op. Voor een volle tribune werden de meiden en de staf voorgesteld. Super gaaf! Helaas viel de finale tegen. Sommige meiden zaten al een beetje aan het eind van hun latijn en blessures speelden op. Onze tegenstander Alliance’22 uit Haarlem speelde ook net een tandje feller en had blijkbaar nog net wat meer reserve krachten over. De ruststand was 1-0, door een vrij ongelukkig doelpunt uit een scrimmage na een corner. De 2-0, in de tweede helft, was een hele mooie.
En zo verloren de meiden de finale en werden de zéér eervol 2e van Nederland. Een prestatie van formaat en eentje om trots op te zijn! …
Hoewel de meeste meiden dat op dat moment nog niet inzagen. Met bedroefde gezichten werden de schaal en medailles in ontvangst genomen.

Het trotse gevoel met de behaalde 2e plaats kwam wat later nog wel.
Nikita, Julia, Evy, Emma, Annelaurien, Niki, Chelynna, Ishana, Rilana, Quincy, Meis, Amy, Danique, Senna, Ilaya, Charlotte en Dimara (beiden JO13-5) en de staf, Cindy, Chris, John en Rob, namens alle meegereisde supporters, bedankt voor een mooie dag!