Voetballen bij BVO's - FC Zoetermeer

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Voetballen bij BVO's

Voetballen bij de BVO's

De afgelopen seizoenen zijn wij geconfronteerd met de volgende zaken:

  • BVO’s (Beroeps Voetbal Organisatie) die vanaf het begin van het seizoen spelers uitnodigen voor stage-trainingen en/of –wedstrijden
  • Spelende leden van FC Zoetermeer die zonder toestemming meetrainen of meespelen bij een andere vereniging.


Gezien de ervaring van vele jaren zijn beide zaken zijn niet goed voor de rust binnen een team. Vandaar dat het bestuur haar beleid ten aanzien van het meetrainen en meespelen bij andere verenigingen hieronder kenbaar maakt.

Volgens de reglementen van de KNVB mogen spelende leden alleen met een schriftelijke toestemming vooraf, van hun eigen vereniging, meedoen aan activiteiten van een andere vereniging.

Het bestuur van FC Zoetermeer zal deze toestemming alleen geven:

  • indien de activiteit ná 1 maart van het lopende voetbalseizoen valt
  • indien de activiteit niet het belang van het eigen team schaadt


Uiteraard zijn wij er trots op als “onze” spelers worden uitgenodigd door verenigingen die in het betaalde voetbal of op een hoger niveau in het amateurvoetbal spelen, maar wij zijn van mening dat een periode van drie maanden voldoende is om te kunnen bepalen of de speler voldoet aan de verwachtingen van de nieuwe vereniging.

Indien men toch zonder toestemming bij een andere vereniging meespeelt of traint zullen de consequenties en risico’s niet bij FC Zoetermeer liggen. Wij bedoelen hiermee dat de speler dan NIET verzekerd is en heeft de trainer van de speler de bevoegdheid om een speler niet op stellen.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!