Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Wedstrijd verzetten

Verplaatsen van een beker- of competitiewedstrijd


Hieronder kun je lezen hoe u een wedstrijd van uw team kunt verplaatsen.

Het verplaatsen van een wedstrijd zal altijd via of in overleg met het wedstrijdsecretatiaat moeten. Het is de bedoeling dat je mailt naar wedstrijdsecretariaat@fczoetermeer.nl zodat de wedstrijdsecretaris het verzoek kan doorgeven aan de KNVB. Het wedstrijdsecretariaat zal met je hierover communiceren en kun je de wijziging zien in het wedstrijdprogramma op de site en in de (KNVB) app.

Contact met de tegenstander dien je altijd zelf op te nemen.

Voor het verplaatsen van een wedstrijd heeft de KNVB de volgende regels.

Voor alle niet-selectieteams en de selectie van de JO 8 t/m 12 geldt het volgende voor de thuiswedstrijden:

 • Spelen op dezelfde dag, maar andere tijd.
  Mocht je team een keer echt niet kunnen spelen op de toegewezen tijd, geef dit dan uiterlijk 10 dagen voor de wedstrijddag (en uiterlijk voor 22:00 uur) door. Er kan dan nog met de tijd te schuiven naar eerder of later op dezelfde dag.

 • Spelen op een andere dag.
  Mocht je team een keer echt niet compleet zijn en je hebt ook niet genoeg invallers van andere teams, geef dit de maandag (en uiterlijk voor 22.00 uur) voor de zaterdag door. Dit is de uiterste tijd om de KNVB te vragen om de wedstrijd te verplaatsen naar het eerstvolgende inhaalweekend.
  Let op.
  • Per voetbalseizoen kun je maar 1 x dit verzoek per team doen. Ook wel bekend als baaldag.
  • Deze regel geldt tot 1 maart van het lopende seizoen.

Vanaf 1 maart neemt de KNVB geen wijzigingen in het programma meer in behandeling.
In onderling overleg met de tegenstander en het wedstrijdsecretariaat kun je een wedstrijd nog wel verplaatsen. Ook kun je na 1 maart een wedstrijd alleen nog verplaatsen als de tegenstander hiermee akkoord gaat. Communicatie met de tegenstander wordt rechtstreeks door leider of trainer gedaan. De wedstrijdsecretaris doet dit niet tenzij anders is afgesproken. Het wedstrijdsecretariaat moet wel (voortdurend) in de communicatie worden meegenomen.
In overleg met de tegenstander kun je de wedstrijd verplaatsen naar een inhaaldag of ’s avonds op je trainingstijd. Andere dagen, tijden kan alleen in uitdrukkelijk overleg met het wedstrijdsecretariaat en veldbeheer.

Voor alle selectieteams die spelen in de A categorie geldt:
Wedstrijden verzetten kan alleen in onderling overleg met de tegenstander en dit kan alleen naar een datum voor de wedstrijddatum die gepland is.


Voor alle uitwedstrijden geldt dat er hiervoor contact moet worden opgenomen met het wedstrijdsecretariaat van de tegenstander!

Alle vragen betreffende beker- of competitiewedstrijden kun je stellen aan wedstrijdsecretariaat@fczoetermeer.nl

Voor oefenwedstrijden zie: Oefenwedstrijden

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!