Zaterdag 1 wint 1e bekerwedstrijd van SVO Buytenpark

3 september 2022 18:15

Na een maand van voorbereiding en het spelen van diverse oefenwedstrijden was het vandaag eindelijk zo ver dat de eerste officiële wedstrijd van het seizoen kon aanvangen voor het team van Leroy Vaes, Hoofdtrainer. Samen met assistent Mario Chow konden zij terugkijken op een prima voorbereiding. Vorig jaar was de laatste wedstrijd van het seizoen ook tegen de tegenstander van vandaag, SVO Buytenpark. Van een heuse derby was geen sprake, het is immers bekercompetitie die voor veel verenigingen horen binnen het oefenprogramma voordat de competitie gaat beginnen.

De spelers ontvingen deze week hun nieuw trainingskleding, sporttas en presentatiekleding met de naam van de nieuwe Hoofdsponsor erop: Solutions Uitzendbureau. Dit zag er professioneel uit en maakt de start van het seizoen net even completer. De speciaal ontworpen tenues van Robey worden voor de gehele vereniging eind deze maand verwacht.

De wedstrijd was op een snikheet kunstgrasveld in het Buytenpark een zware voor beide teams met natuurlijk een drinkpauze in beide helften van de wedstrijd. Over de wedstrijd kunnen we kort zijn; FC Zoetermeer is geen moment in gevaar gebracht en had de gehele wedstrijd de controle over het spel. De doelpunten bleven ondanks een machtig veldoverwicht uit. Laat in de eerste helft werd het toch 0-1 door Jonas van den Hemel die mooi werd vrijgespeeld door Yousef Mohamed. Dit was tevens de ruststand.

Na de thee werd het spelbeeld niet veel anders, FC Zoetermeer, de betere op het veld, maakte het zichzelf niet gemakkelijk om de wedstrijd in het slot te gooien door de 2e te maken. Net als in de eerste helft duurde het weer tot aan het einde van de wedstrijd, toen door goed doorgaan van Akash Singh op links de inzet van Billy Oudshoorn door Jordy Gomez (K) werd gekeerd op de lijn maar Jessy Vermeer was er op tijd bij om alsnog de 0-2 te maken. Dit was ook de einduitslag en het team kan zich opmaken voor de 2bekerwedstrijd volgende week zaterdag thuis op het Sportpark FC Zoetermeer Solutions om 14.30 uur tegen Gouda 1.