Rommelige dag en eerste verlies JO17-1 in seizoen 2021-2022

2718KZ
ZOETERMEER
tel. 079-3619218

Zoetermeer, 18 december 2021

De laatste oefenwedstrijd van het jaar tegen HBS JO17-1 stond vandaag op het programma na het voortijdig stoppen van de A-competitie. In de beker-, competitie- en oefenwedstrijden was onze JO17-1 dit seizoen nog ongeslagen. Zou HBS Divisie 7 het voor elkaar krijgen om de FC Zoetermeer jongens de eerste nederlaag toe te brengen van het seizoen?

De voorbereiding was niet de perfecte, want trainen kunnen we niet in groepsverband. Wel individueel en dat is wat je maakt als serieuze selectiespeler, zorg dat je fit bent. Daarentegen trainde HBS gewoon twee keer per week wat bij onze jongens qua tijden gewoon niet mogelijk is.
Dat onze selectie altijd voor het maximale gaat in beleving, training en uitvoering van wedstrijden kan niet gezegd worden van onze facilitaire afdeling. Okee, veld 2, een blubberzooi, maar het moet want de tegenstander moet daar ook spelen maar dat er niet serieus wordt omgegaan met de materialen is gewoon niet goed.

Een KNVB-scheidsrechter keurt de doelen af vanwege het loszitten van de netten rondom de doelen. Een serieus team, een serieuze tegenstander en geleid door een bekwaam KNVB-scheidsrechter die het recht heeft om de wedstrijd niet aan te laten vangen voordat de doelnetten zijn gerepareerd. Niemand van FC Zoetermeer had tijd om aan dit verzoek van de scheidsrechter te voldoen. Dus ging de technische staf van de 017 op zoek naar een trap, enkele ty-rabs en een schaar om de netten vast te maken. Na wat vertraging en controle van de scheidsrechter keurde deze de doelen goed voor aanvang van de wedstrijd.

Dat onze jongens kunstgras gewend zijn wisten we, maar dat geldt ook voor HBS en in de beginfase zou het team dat het beste om kon gaan met de omstandigheden de beste kansen creëren. En dat was HBS met snelle positiewisselingen, veel beweging bij spelers zonder bal en dus konden ze op simpele wijze binnen 5 minuten op 0-2 komen. Het duurde wel tot de 30ste minuut voordat FC Zoetermeer kon scoren na enkele kansen te hebben gemist. Maar met de aansluitingstreffer nog op het netvlies kon HBS net voor de rust de achterstand weer op 1-3 brengen.

In de rust werd er rustig besproken wat er niet goed ging en waar we gevaarlijk konden zijn. Binnen 2 minuten na het fluitsignaal bracht HBS de stand op 1-4. Dit kan men een gevalletje van 'niet geconcentreerd aan de 2e helft beginnen' noemen. Dat HBS deze wedstrijd serieus nam was duidelijk te zien. Dat ze voor iedere bal gingen, hetgeen op een echt grasveld gevaarlijker is dan op kunstgras, kostte ons eenn speler in de 2e helft. FC Zoetermeer kwam in een betere fase waar we de 2-4 maakten en een paar 100% kansen kregen om de 3e en gelijkmaker te maken. De ruimte bood HBS de kans om gebruik te maken van de counter wat de 2-5 betekende. Met nog één doelpunt van FCZ  kwam de eindstand op 3-5 waar voor onze jongens een einde kwam aan een maandenlang succes. En je weet wat men zegt over teams die nooit verliezen? 'De eerstvolgende wedstrijd is er een kans', en dat was vandaag.

De wedstrijd begon rommelig en eindigde met een mooie overwinning van HBS. Conclusie achteraf was dat dat niet nodig was geweest.

Nu gaan we ons beraden op wat we gaan doen tijdens de Lockdown want trainen mogen we wel tot 17.00 uur.

We wensen alle trouwe volgers van onze JO17-1 ondanks de situatie fijne feestdagen en de beste wensen voor 2022 waar het seizoen voor onze jongens in februari op zijn vroegst weer zal aanvangen.