2718KZ
ZOETERMEER
tel. 079-3619218

Zoetermeer5 februari 2022

76 dagen geleden speelden we onze laatste competitiewedstrijd uit in Noordwijkerhout en toen besloot de KNVB de competitie stop te zetten. Vandaag was het eindelijk zo ver, we mochten starten met de reeks van 3 laatste te spelen wedstrijden in onze najaarscompetitie.

Graaf Willem II VAC uit Wassenaar was onze tegenstander. Vorige week oefenden we al met een niet compleet team als gevolg van een aantal Corona besmettingen, deze week waren het vooral de blessures die een stempel op onze voorbereiding drukte. Trainers waren niet van plan de wedstrijd te verzetten want we bezitten over een goede groep talentvolle spelers die ook zonder de 5 afwezigen een goed resultaat moesten kunnen neerzetten. Gelukkig kregen we hulp van een JO15 speler, twee JO16 spelers en twee JO17-2 spelers.

De start van de eerste helft was precies zoals de trainers het voorspeld hadden; een afwachtend Graaf Willem II VAC en een aanvallend FC Zoetermeer. De 1-0 stond al na 3 minuten op het scorebord uit een snelle aanval via de rechterflank. Na 15 minuten spelen werd de 2-0 gemaakt en er leek geen vuiltje aan de lucht. Toch maakten we het onze tegenstander wel gemakkelijk door simpel balverlies en kwamen zij door onze eigen schuld terug in de wedstrijd.

FC Zoetermeer speelde de eerste helft bij vlagen erg goed en na 30 minuten stond de 3-1 op het scorebord. Geheel onterecht draaide de scheidsrechter de goedgekeurde goal terug op appelleren van notabene een speler van Graaf Willem II VAC.  Dit hadden we nog niet eerder meegemaakt. De ruststand 2-1 gaf tijd tot overleg in de kleedkamer.

Na de rust brachten we twee verse krachten in. Helaas was de uitvoering in de 2e helft een totaal andere dan dat iedereen had gezien in de eerste helft. Geen rust aan de bal, er werden veel verkeerde keuzes gemaakt en dit leidde al snel tot de 2-2.

FC Zoetermeer zakte steeds verder weg en helaas moeten we zeggen tot het laagste niveau van wat we dit seizoen hebben gezien. Waar dat aan lag gaan we nog analyseren maar er waren ook lichtpuntjes deze wedstrijd. Onze 015 keeper Preston die op het eind nog zorgde dat het een gelijkspel bleef en de 016 linksback Delano. Deze spelers vielen in positieve zin op in deze moeizame wedstrijd voor onze jongens. Gelukkig zijn we ondanks deze mindere wedstrijd nog steeds als enige in de Hoofdklasse ongeslagen. Volgende week spelen we uit tegen Wassenaar om 13.15 uur.