2718KZ
ZOETERMEER
tel. 079-3619218

Zoetermeer9 april 2022

De derde tegenstander afkomstig uit het Westland was vandaag onze tegenstander; vv Verburch. Deze week was de trainingsintentie minder en dit werd in de voorbespreking duidelijk aangehaald. Je speelt zoals je traint. De trainers gaven aan dat we inmiddels enkele onnodige punten hadden laten liggen in Wateringen, 3 tegen Velo en 2 tegen KMD. Bij winst vandaag zouden we weer meedoen om onze 2doelstelling te halen; bij de eerste 3 eindigen in de Divisie poule.

Nadat alles duidelijk was besproken en vragen waren beantwoord konden we met een sterke selectie, 16 man, het veld op om tegen Verburch de 3 punten in Zoetermeer te houden. Na een kleine omzetting op het veld in het begin begon het beter te lopen en konden we na hulp van de Verburchse keeper de 1-0  noteren na 13 minuten. De ene aanval na de andere aanval volgde elkaar op hoog tempo op. Nog geen 5 minuten later werd de 2-0 op knappe wijze afgerond.

Ondanks het veldoverwicht konden we onze kansen niet benutten. Waar het met rust makkelijk 5-0 had kunnen staan was de ruststand slechts 2-0. Dit is en blijft een probleem van ons team, kansen creëren maar ze niet verzilveren. Dit is jammer want je maakt het je zo ontzettend makkelijk om snel afstand te nemen van je tegenstander.

In de rust werd duidelijk gemaakt dat we echt veel beter waren maar toch niet scherp. Inzet, taken goed uitvoeren, positieve beleving en omschakelen bij balverlies waren de kernwoorden vooraf aan de wedstrijd en het was goed om te zien dat dit goed werd uitgevoerd in de eerste helft.

De wedstrijd werd hervat en slechts na 1 minuut konden we de definitieve goal maken waardoor Verburch de zogenaamde hamer op zijn kop zou krijgen maar helaas in een 1-tegen-1 situatie was de keeper van Verburch de betere. Daarna werd het in rap tempo slordig en omschakelen was er niet meer bij en de inzet bij sommige was ook weg. De aansluitingstreffer zou niet lang op zich laten wachten. Met een 2-1 op het scorebord tikte de klok naar het einde. Daar waar Verburch de druk opvoerde moesten wij het van een spaarzame aanval hebben en net als in de 1ste helft werden de kansen niet benut. Met 4 minuten op de klok maakte Verburch de gelijkmaker tot teleurstelling van velen op en rond het veld.

Weer 2 punten verloren was de conclusie na het analyseren van de wedstrijd, die na 30 minuten al lang beslist had moeten zijn. Volgende week geen wedstrijd want dan spelen onze jongens een toernooi in Spanje tijdens de Copa Jordi. Natuurlijk zijn wij ook in Spanje te volgen op onze socials.

FACEBOOK: @fczjo17selectie
INSTAGRAM: @fczoetermeer_jo171