2685SM
POELDIJK
tel. 0174-246136

Poeldijk, 12 november 2022

In het vorige verslag konden we al lezen dat iedere wedstrijd als een finale is op weg naar promotie in de 6e divisie na de winterstop. Waar de doelstelling was meedoen met de top 3 in een ijzersterke divisiepoule is het ongekend spannend bovenin.

Voor de 2e wedstrijd op rij reed de selectie, met de trouwe supporters, richting het Westland waar op een zonovergoten Sportpark Verburch in Poeldijk onze tegenstander van vandaag stond te wachten, de JO18-1 van Verburch. Op een mooi strak kunstgrasveld konden de jongens van trainer Dylan van Wageningen zich voor het eerst showen in het nieuwe clubtenue voorzien van sponsor Solutions Uitzendbureau en FG Clinic. Net als de omstandigheid zag het nieuwe tenue er strak uit.

De scheidsrechter van dienst Dhr. Robbemond had een niet al te moeilijke westrijd waarbij het hoogtepunt voor de neutrale toeschouwer meer de spanning van de wedstrijd was dan het goede veldspel. Van beide teams was het spel niet goed, te langzaaam en slordig in de eindpass.

Na een paar speldeprikken op beide doelen was het FC Zoetermeer die in de 38ste minuut met een mooi laag schot in de hoek de 0-1 scoorde. Mooi moment in een niet al te beste wedstrijd dat op een prima tijdstip viel voor FC Zoetermeer zo net voor rust.

De staf gaf in de rust aan dat het spel niet goed was, de passing niet zuiver en onnauwkeurig, iets waar juist zoveel op getraind wordt. De 2e helft was er één waarbij de supporters van beide teams de handen af en toe op elkaar konden knijpen voor een individuele actie maar gescoord werd er niet meer en zo gingen de 3 punten in een slechte wedstrijd mee naar Zoetermeer.
Louis zei ooit ‘een finale winnen is mooi ook als het lelijk was’. Dat ging vandaag ook op voor deze wedstrijd, winst en door het gelijke spel van onze concurrenten staan we in verliespunten gedeeld eerste samen met De Spartaan’20 gevolgd op 1 punt door HBS. Naar beide verenigingen moeten we nog de returnwedstrijd spelen dus alles is in eigen hand.

We beginnen a.s woensdag met de inhaalwedstrijd thuis tegen Rotterdam Unit om 20.15 uur.