2718KZ
ZOETERMEER
tel. 079-3619218

FC  Zoetermeer Sportpark Solutions 15 oktober 2022

Vorige week niet de wedstrijd uit kunnen spelen bij een 1-2 voorsprong uit bij Die Hage omdat de wedstrijd werd gestaakt. Over de resterende 15 minuten uitspelen is door de KNVB nog geen besluit genomen. Dan hadden we deze week ook nog een inhaalwedstrijd te spelen bij Rotterdam United. Helaas konden we na 2x een warming up gedaan te hebben niet starten omdat de veldverlichting spontaan een paar keer uitviel. Gelukkig speelden we vandaag op veld 1 thuis tegen Verburch waar we de laatste wedstrijd van vorig seizoen met 0-1 verloren.

Q. Mudde was de KNVB scheidsrechter die op tijd voor aanvang van de wedstrijd floot, overigens beleefde hij een hele rustige zaterdagochtend zonder een kaart te hoeven tonen, dit in tegenstelling tot zijn collega die vorige week bij Die Haghe floot. FC Zoetermeer speelde in een andere opstelling met wat verschuivingen van spelers op diverse posities. In het begin zag het er goed uit, de wedstrijd speelde zich voornamelijk af op de helft van Verbuch, maar het ontbrak aan zuiverheid in de eindfase.

Verburch een goede ploeg die met snelle counters het onze JO18-1 lastig probeerde te maken als ze in balbezit waren. Een fout bij het uitverdedigen maakte dat FC Zoetermeer op een 0-1 achterstand kwam in de 35e minuut. Toch bleef FC Zoetermeer gewoon zijn spel spelen maar de slordigheden gingen niet weg. Als je zoveel balbezit hebt moet de gelijkmaker wel vallen en dat gebeurde ook net voor rust. Met de 1-1 gingen beide teams naar de kleedkamers waar de hete thee op hen wachtte.

De 2e helft begon met enkele omzettingen bij beide teams en net toen de bal weer mocht rollen kwam er miezerregen uit de lucht en in no-time was iedereen drijfnat. Met deze wisselende weersomstandigheden konden de jongens van FC Zoetermeer beter omgaan dan de jongens van Verburch. Na 10 minuten spelen begon het harder te regenen, niet alleen uit de lucht maar ook in het net van Verburch regende het ballen, want met 7 doelpunten in de laatste 30 minuten was dit een afgetekende overwinning voor de jongens van FC Zoetermeer.

Woensdag aanstaande wordt er voor de 3e een poging gewaagd om de wedstrijd tegen Rotterdam United in te halen. Kans dat deze niet door zal gaan is er niet want hij wordt gespeeld op ons terrein in Zoetermeer, aanvang wedstrijd 20.15 uur.