2691GH
'S-GRAVENZANDE
tel. 0174-413630

's-Gravenzande, 29 oktober 2022,

Alle wedstrijden die vanaf vandaag zullen worden gespeeld zijn finales voor de JO18-1 van FC Zoetermeer. Winnen is aanhaken in de race voor promotie en verliezen, dan zal het heel moeilijk worden. Vandaag het return-duel tegen ’s-Gravenzande welke we thuis verloren met 1-4. In verliespunten slechts
1 punt achterstand op onze tegenstander dus konden we goede zaken doen.

De vooruitzichten waren prima en waar grasveld 1 gereserveerd stond voor ons werd het toch uiteindelijk veld 4, kunstgras onder prima weersomstandigheden. Beide teams niet compleet dus werd de vaste samenstelling van beide teams een beetje door elkaar gehusseld.

Tactisch werd er in de voorbespreking niet heel veel aangepast door de gewijzigde samenstelling, wel werden nogmaals de looplijnen voorin uitgelegd om meer variatie in onze aanval te krijgen. Na het fluitsignaal zagen we een behoorlijk aanvallend ingestelde thuisploeg. Waar veel over onze linkerkant werd opgebouwd moesten wij in het begin zoeken naar de vrije man en met enkele fraaie crossballen kon het spel snel verlegd worden en waren de eerste kansen voor FC Zoetermeer.

Na 19 minuten werd via een mooie steekpass knap afgerond door onze spits en was de verdiende voorsprong een feit, 0-1. De wedstrijd veranderde daardoor niet echt en met een bal op de lat van ’s-Gravenzande was dat wel het meest gevaarlijke wat de thuisploeg liet zien, ondanks dat ze voetballend beter voor elkaar hadden dan onze JO18-1.

In de rust werden er een paar omzettingen gedaan om meer balans in het team te krijgen om zodoende snel de 0-2 te kunnen maken, gewaarschuwd door het spel van de thuisploeg in de eerste helft bouwden we ook nog wat extra zekerheid in onze verdediging in. Helaas was de 2e helft niet een hele goede van FC Zoetermeer maar met alles wat ze hadden werd er veel strijd geleverd om de voorsprong van slechts 0-1 vast te houden. De scheidsrechter die veel doorliet gaan om de wedstrijd niet dood te fluiten moest slechts aan het einde 3x naar zijn borstzak grijpen voor een gele kaart voor de Westlandse jongens en 1x voor FC Zoetermeer voor opzichtig tijdrekken.

Na ruim 97 minuten floot de scheidsrechter af en konden we de drie denkbeeldige punten mee naar Zoetermeer nemen. Drie heel belangrijke punten want na deze speeldag hebben HBS en FC Zoetermeer allebei 1 verliespunt meer dan de Spartaan’20.

In het begin van het verslag melden we al dat we na vandaag nog 7 finales hebben te spelen. Dit blijft zo, wetend dat we nog uit moeten naar zowel HBS als de Spartaan’20. Complimenten aan de gehele ploeg want de inzet en strijd leverde vandaag de overwinning. Volgende week krijgen we Rotterdam United thuis op bezoek, aanvang 10.15 uur.