2718KZ
ZOETERMEER
tel. 079-3619218

Zoetermeer, 3 december 2022

FC Zoetermeer staat al vanaf de start van de competitie bovenaan samen met Gr. WII VAC maar moest na 2 nederlagen op rij De Zwervers en Groeneweg langs zij zien komen en starte vandaag vanaf plek 4. Doel van de formatie van trainer Leroy Vaes was duidelijk, er moest gewonnen worden om blij te blijven in de top van deze comptitie met nog 2 wedstrijden voor de winterstop. Vandaag staat KSD Marine op het programma op het sportpark FC Zoetermeer Soultions.

De wedstrijd begon met de aftrap van Pupil van de Week Diovailey Klockenbrink op een vroeg tijdstip om 13.30 uur want beide selecties wilden graag de wedstrijd Nederland-Amerika na afloop kijken. FC Zoetermeer gaf duidelijk aan de betere ploeg te zijn maar kansen werden nog niet benut. De spelers wisten wat het doel was en je zag dat ze er voor gingen en het was aanvoerder Roald Houterman die met een fraaie kopbal de 1-0 voorsprong op het scorebord kreeg.

Vlak voor rust kreeg FC Zoetermeer de kans om op een mooie 2-0 voorsprong te komen maar de penalty werd helaas niet verzilverd. Na de rust zagen we geen verandert spelbeeld en FC Zoetermeer was de betere ploeg, KSD Marine had niet veel in te brengen. Een afstandschot van Emre Terlemis kon de keeper van de gasten niet klemvast krijgen waarop Roald Houterman de losgelaten bal keurig achter de doelman kon intikken hetgeen de 2-0 betekende.

10 minuten voor tijd maakte 018-speler Daan van Wageningen zijn officiële debuut in de
hoofdmacht van FC Zoetermeer. Dit is wat de club graag wil zien, talentvolle spelers laten proeven aan het seniorenvoetbal. Soms via het 023-team maar ook minuten maken in het Eerste moet kunnen. Het slotakkoord van de dag was voor Jonas van den Hemel die het doel weer wist te vinden na een voorzet van Dennis Wareman.

In de stand veranderde bovenin niets omdat iedereen wist te winnen. Met nog 1 wedstrijd voor de winterstop is het volgende week een topper; De Zwervers (nr.2) tegen FC Zoetermeer (nr.4)