ZEVENHUIZEN ZH
tel. 0180-631683

Zevenhuizen, 1 oktober 2022

Vorige week had FC Zoetermeer met ruime cijfers overtuigend zijn eerste competitiewedstrijd gewonnen waardoor het team van Leroy Vaes na één competitiewedstrijd de ranglijst aanvoerde.

Vandaag stond Groeneweg uit Zevenhuizen op het programma. Een tegenstander waar we vorig jaar moeite mee hadden, of was het gewoon pech? Maar dit seizoen is weer een nieuwe ronde en na het gelijkspel van vorige week wilde Groeneweg zijn eerste competitiezege binnenhalen.

De eerste helft begon op hoog tempo van Groeneweg en FC Zoetermeer moest alle zeilen bijzetten om de eerste aanvallen te weerstaan. Dit lukte goed, met af en toe een aanval van FC Zoetermeer was ook Groeneweg alert op de eventuele counter. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam er meer balans in de wedstrijd en het was de oplettende Djamil El Messaoudi die de rechtsback net te snel af was en alleen op de keeper kon aflopen. Met een hele fraaie stiftbal kon hij de 0-1 op het scorebord aantekenen.

Groeneweg was hierdoor nog meer gebrand op zo snel mogelijk de gelijkmaker te scoren en het was de ploeg uit Zevenhuizen die 5 minuten na de openingsgoal op snelheid de FC Zoetermeerse verdediging wist te verrassen waarmee de 1-1 viel. Dit was tevens de ruststand.

Na de thee waren er geen wissels doorgevoerd en beide ploegen probeerden allebei op hun eigen tactische wijze de 2-1 of 1-2 te maken. Dat het spel daar niet beter van werd was zichtbaar, maar het was wel spannend. Groeneweg pompte keer op keer de bal van achteruit naar voren om gebruik te maken van hun snelle aanvallers. De jonge Zoetermeerse verdediging, gemiddeld 19,5 jaar oud, stond vandaag goed en wist keer op keer de aanval te pareren en die keren dat Groeneweg doorkwam vonden zij keeper Nordin Ypeij op hun weg.

Met nog ruim 15 minuten te spelen werd een voorzet vanaf rechts prima teruggelegd met het hoofd door Roald Houterman en tussen de keeper en laatste man in wist Jonas van den Hemel de 1-2 in te tikken. Daarna werd nog meer de langebal gehanteerd door Groeneweg en FC Zoetermeer hoopte met een snelle uitval de 1-3 te maken. Na ruim 5 minuten extra tijd floot de scheidsrechter uiteindelijk af en FC Zoetermeer boekte zijn 2e competitie-overwinning op rij.

Volgende week de 3e competitiewedstrijd uit om 15.00 uur in Rotterdam tegen de NOC Kralingen.

Check hier de foto's van de wedstrijd (by Robert Bakker)