2718KZ
ZOETERMEER
tel. 079-3619218

Zoetermeer, 11 februari 2023

Vandaag stond de wedstrijd FC Zoetermeer 1- Groeneweg 1, respectievelijk de nrs. 4 en 3 op de ranglijst op het programma. Op papier dus wel een mooi affiche. De hele dag stond in het teken van Girls Super Saturday en of het toeval zo mocht zijn was de pupil van de week Aadhira Kathiravelu, speelster uit de MO11-1.

De 1e helft was een beetje een schaakspel waar FC Zoetermeer zich enigszins had aangepast aan de tegenstander wat resulteerde in weinig kansen van beide kanten, iets wat niet des Zoetermeers is, maar vandaag was winst belangrijk om aan te kunnen haken bij de top drie.
Helaas was er in de 1e helft wel een vervelend moment waarop Kevin Viejou vrij snel geblesseerd het veld moest verlaten Wederom dus een aanpassing in de opstelling in de formatie van trainer Leroy Vaes.

Echt 100% kansen waren er niet in de 1e helft dus beide teams gingen rusten met een 0-0 stand. De 2e helft was bijna een kopie van de 1e helft; FC Zoetermeer creëerde daarin weinig kansen net als Groeneweg overigens.

Door twee fouten kwamen we op een 2-0 achterstand. FC Zoetermeer was niet in staat om de wedstrijd om te keren en nadat Emre Terlemis ook geblesseerd uitviel was het ervaren middenveld weg en vlak voor het einde van deze matige wedstrijd van beide teams viel ook nog de 0-3.

Het is een beetje een geflatteerde uitslag maar Groeneweg was duidelijk effectief met de kansen die zij kregen.

Volgende  week  zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Bolnes op het programma en na de twee nederlagen een goed moment om de 3 punten uit Rotterdam mee te nemen naar Zoetermeer.