3068RT
ROTTERDAM
tel. 010-4215507

Rotterdam, 26 november 2022

Vorige week zaterdag rond 15.00 stond FC Zoetermeer Zaterdag 1 samen met Gr. WII VAC bovenaan in de 4e klasse D. Met alle sfeeracties voorafgaand aan de wedstrijd en het vele publiek moesten de geel blauwen toch hun meerdere erkennen in Gr. WII VAC. Drie punten achterstand en de Zwervers stegen door hun overwinning naar plaats 2. Wedstrijden winnen doe je niet tegen de koploper maar juist door te winnen van alle andere teams en daar lag de focus op bij trainer Leroy Vaes en zijn team deze week voor de wedstrijd van dit weekend tegen sv Ommoord.

De wedstrijd begon met weinig beleving van de kant van FC Zoetermeer wat natuurlijk onbegrijpelijk is want je wilt aanhaken en dan moet je er bovenop zitten, elk duel willen winnen, zeker het eerste duel maar daar was weinig van terug te zien in het begin. Door matig wegwerken in onze verdediging kwam sv Ommoord 1-op-1 tegenover onze keeper, deze gleed uit waardoor de 1-0 op het scorebord kwam.
Na 35 minuten werd FC Zoetermeer iets sterker en werd de gelijkmaker afgekeurd.

In de 2e helft kwamen de FC Zoetermeerders met meer beleving de kleedkamer uit. Dat het veldoverwicht in de 2e helft zo groot was, wel meer dan 80% balbezit, was ook te verklaren doordat sv Ommoord al vroeg met 10 man verder moest. Veel kansen en diverse 1-op-1 mogelijkheden maar de bal wilde er niet in. Toch viel de gelijkmaker in de 86ste minuut vanaf de voet van aanvoerder Roald Houterman. In de 2e minuut van de reservetijd  had FC Zoetermeer een corner te nemen en vanuit deze corner wist sv Ommoord het winnende doelpunt te maken.

Deze 'uitglijder' zorgt ervoor dat FC Zoetermeer nu op plek 4 staat en moet het team a.s zaterdag om 15.00 uur de weg omhoog vinden door thuis te winnen van KSD Marine om 15.00 uur.