Mannen KNVB beker Amateurs 1e ronde Groep 1 Groep 1

2718KZ
ZOETERMEER
tel. 079-3619218

Zoetermeer, 22 oktober 2022

FC Zoetermeer ging met gemak door de bekerpoule heen om uiteindelijk tegen het sterke team uit Valkenburg, Valken’68, te loten in de knock-out fase. Op Sportpark FC Zoetermeer Solutions waren vandaag niet zoveel wedstrijden, toch stonden er twee belangrijke op het programma. Voorafgaand aan de wedstrijd van Zaterdag 1 speelde de 023-1 tegen HBSS welke titelkandidaat is. Met een zeer verdiende 5-1 overwinning doet de 023-1 weer volop mee in de promotierace naar de 3e divisie.

Om 15.00 uur werd er gefloten voor de aftrap en men kon gelijk zien dat er een 1e-klasser op het veld stond. Hoog baltempo, wisselende posities en bij balverlies direct weer druk op de bal. De spelers van FC Zoetermeer waren goed op de hoogte gebracht van de speelwijze van Valken ’68 want ze hielden het speelveld klein. Met een paar uitvallen konden de Valken zien dat FC Zoetermeer niet van plan was de zogenaamde Bus te parkeren.

Als je langs de kant stond hoorde je hier en daar uit de Valkenburgse monden “Dit wordt een Walk-over”, maar niets was minder waar. In de eerste helft werden er twee strafschoppen toegekend door slimmigheid van de spelers van Valken’68, welke beiden werden benut.

Het waren deze penalty’s die nodig waren om met een 0-2 voorsprong voor onze gasten de rust in te gaan. Geen doelpunt door een voetballende actie op het veld. FC Zoetermeer stond goed en als die penalty’s er niet waren gekomen weten we niet wat er was gebeurd.

In de 2e helft zette Valken’68 er nog een tandje bij en met hulp van FC Zoetermeer, slordigheden op het middenveld, konden ze uiteindelijk uitlopen naar een 0-4 overwinning.
Geen schande om te verliezen tegen een 1e-klasser.
De focus ligt nu op onze competitie, waar de eerstvolgende wedstrijd wordt gespeeld in Leidschendam tegen SEV, volgende week zaterdag om 14.30 uur.