2691GH
'S-GRAVENZANDE
tel. 0174-413630

's-Gravenzande, 22 februari 2023

Na de vrij makkelijke overwinning afgelopen zaterdag in Capelle aan den IJssel moest de 018-1 vandaag naar ’s-Gravenzande om tegen de lokale sportvereniging de inhaalwedstrijd te spelen. Op papier een topper want de technische staf van onze 018 jongens heeft van te voren aangegeven dat dit team meedraait om het kampioenschap in deze Divisiepoule.

Om 20.05 uur floot de scheidsrechter voor aanvang van deze wedstrijd waarin we nog steeds gebruik moesten maken van 4 spelers van andere teams door de blessures binnen onze groep. De trainer gaf aan dat winst betekende 6 punten verschil en een gelijkspel geen verandering onderling in de stand. We hadden een hoog druk zettende ploeg verwacht maar ze loerden op de counter met enkele lange ballen en snelle jongens voorin. FC Zoetermeer was voetballend iets beter maar veel verschil was er onderling niet. Je kon zien dat FC Zoetermeer niet in zijn vaste formatie speelde, het was onwennig en vaak niet zuiver.

Het was in de 42ste minuut dat uit een vrije trap de thuisploeg op een 1-0 voorsprong kwam. Net voor rust altijd een goed moment. Nadat de scheidsrechter voor de rust floot hadden de trainers al plan B bedacht voor de 2e helft want hier hoefden de 018 jongens niet te verliezen. In de rust kregen de jongens limonade van de club waarvan de kantine gewoon dicht was. Dit is raar, een club met 1600 leden die gewoon een dichte kantine heeft doordeweeks. Wat kunnen wij dan trots zijn op onze club waar de kantine alle dagen van de week gewoon geopend is voor ons als FC Zoetermeerders en voor onze gasten. Gelukkig was Rudi er, een zeer betrokken lokale vrijwilliger die onze ouders toch nog van koffie en thee kon voorzien. Rudi, namens FC Zoetermeer hartelijk dank en een voorbeeld voor jullie vereniging.

Na de rust ging de strijd weer verder op het veld en met een iets gewijzigde samenstelling werd de intensiteit op het veld opgevoerd. Na een 1-op-1 kans gemist te hebben kon kort daarna vanuit een aanval in de 78ste minuut de verdiende gelijkmaker worden gescoord. Helaas was de vreugde van korte duur want nog geen 7 minuten later kwam uit een hoekschop de thuisploeg op een 2-1 voorsprong. De wedstrijd was niet gemeen, wel fel en soms werd de grens gezocht. Helaas kreeg FC Zoetermeer nog een rode kaart te verwerken en moesten ze met 10 man het restant uitspelen. Twee minuten voor het einde kon FC Zoetermeer op fraaie wijze de gelijkmaker scoren en daar waar de trainers met 5 blessuregevallen op de bank zaten werd de goal zo gevierd dat men even vergat dat ze geblesseerd waren en renden ze het veld in om met hun teamgenoten deze goal te vieren.

We kwamen niet meer in gevaar en een gelijkspel was achteraf gezien een mooi resultaat in deze zeer aantrekkelijke wedstrijd voor de neutrale toeschouwer. Zaterdag staat de ¼ finale in de beker op het programma om 10.15 uur thuis tegen Nieuwerkerk.