3079CR
ROTTERDAM
tel. 010-4836315

Rotterdam, 10 juni 2023

Na vorige week de eerste van 3 wedstrijden te hebben gewonnen was vandaag de 2e wedstrijd in de strijd om promotie naar de 3e klasse. Tegenstander een bekende uit onze competitie, IJVV de Zwervers. Het team uit Rotterdam is met 11 punten meer dan FC Zoetermeer op de 2e plaats geëindigd. De laatste wedstrijd werd door FC Zoetermeer thuis overtuigend gewonnen maar favoriet waren wel De Zwervers.

Heel veel publiek op een mooi en modern sportpark in Rotterdam wat het decor was van deze spannende wedstrijd, want hoe dan ook er zou deze middag een winnaar moeten zijn die volgende week de finale zou spelen. Na het fluitsignaal zagen we onder tropische omstandigheden een zeer aanvallende thuisploeg waarbij FC Zoetermeer niet goed stond in verdedigend opzicht. De 1-0 viel dan ook doordat de tegenstander op simpele wijze de bal binnendoor bij onze verdediging kon passen en afmaken. Gelukkig stond onze keeper zowel in de eerste helft als de 2e helft goed op te letten anders was de score verder uitgelopen.

FC Zoetermeer kwam iets beter in het spel maar onze voorhoede was vandaag niet scherp genoeg, de 1-1 viel net voor rust door een mooie geplaatste kopbal uit een vrije trap vanaf links. Een mooie meevaller om zo de rust in te gaan en te bespreken wat het strijdplan zou worden voor de 2e helft.

De 2e helft zagen we een beter spelend FC Zoetermeer maar de scherpte was er bij een aantal spelers vandaag niet in passing en of afronding. Het weer, de zenuwen, we zullen het niet weten want 45 minuten lang een dominerende ploeg uit FC Zoetermeer die maar geen goal wist te maken. De voetbalwet komt dan weer boven tafel en de gastheren die geen kans zelf hebben gecreëerd maakten in de 90ste minuut vanuit een afgeslagen corner de winnende 2-1. De resterende minuten probeerde het team van scheidend coach Leroy Vaes het nog wel maar het zijn De Zwervers die doorgaan naar de finale volgende week en FC Zoetermeer mag volgend seizoen de strijd aan gaan om alsnog direct te promoveren.

FC Zoetermeer 1 was er bijna en de spelers hebben nu 10 dagen rust. Op 20 juni start de voorbereiding welke wordt afgesloten op 1 juli voor een welverdiende vakantie tot 8 augustus. We danken iedereen, spelers, staf, trouwe toeschouwers, media en eenieder die Zaterdag 1 afgelopen seizoen heeft geholpen en gesteund. Eén ding is zeker; FC Zoetermeer is favoriet om volgend seizoen kampioen te worden in welke poule ze ook uit gaan komen.