6 - 1

Oliveo C2

C-junioren, C3, Groep 3 13

6 september 2014 11:30

Met een nieuw team het veld op. En met maar liefst 6-1 winst er weer vanaf gaan. Wat een heerlijke eerste zaterdag van het seizoen. Nog wel zoekend naar nieuwe teammaten, soms wat onwennig op posities en een korte terugval in de eerste helft, ging de C3 met fris en aanvallend voetbal de tegenstander te lijf. Oliveo C2 hield het 55 minuten aardig vol, maar moest daarna buigen voor het team van FC Zoetermeer dat veel potentie heeft.

De spanning was voelbaar. Na twee weken trainen met eigenlijk maar één week met het volledige team, stonden onze jongens te springen om hun eerste wedstrijd te mogen spelen. Een aantal jongens kent elkaar van vorig jaar, maar het is toch even wennen als het gaat om posities overnemen, inzien wanneer een teammaat wel of juist niet wegloopt voor de perfecte pass. Daarom is het belangrijk dat zeker de eerste wedstrijden in de bekerronde iedereen in ieder geval zo veel mogelijk in positie loopt en probeert om steeds een teamgenoot te bereiken. En het moet gezegd, dat lukte de eerste keer al direct heel goed.

Het werd deze wedstrijd vooral de dag van Mitchell, die met zijn corners haast gevaarlijker was dan een penalty. Dit zag het publiek al in de derde minuut toen Mitchell van links de corner hoog in de zestien meter plaatste, vlakbij de keeper. Een verdediger van Oliveo probeerde de bal hard weg te koppen, maar deed dat in de verkeerde richting. Door dit eigen doelpunt kwam onze C3 op een 1-0 voorsprong. De volgende tien minuten voerde de C3 de druk op, met mooie momenten als gevolg voor het Pijnackerse doel maar zonder doelpunt. Eerst strandde trouwens nog een aanval over links van Oliveo op het dak van het net van Jeremy. Daarna vermaakte Kai met een actie achterwaarts waarbij twee tegenstanders in de luren werden gelegd. Vlak daarna weer een knappe voorzet van Mitchell die Joris in één keer uit de lucht nam maar net naast het doel zag gaan. Een minuut later aan de andere kant een actie van Renzo die daardoor kon uithalen op de keeper maar in zijn handen schoot. Joris maakte in de twaalfde minuut de 2-0 maar het doelpunt werd afgekeurd nadat de grensrechter had gevlagd voor buitenspel.  Na het eerste kwartier waarin onze jongens al veel energie hadden verbruikt, kwam Oliveo steeds vaker over de middenlijn en in de buurt van Jeremy. Die redde knap op een aanval over rechts waarbij hij in twee keer de bal klemvast pakte. Dario liet zich in deze periode gelden als een oplettende linksback die menig tegenaanval onderbrak.  Tien minuten voor rust herpakte de C3 zich weer en ging de strijd gelijk op met wat meer kansen voor onze jongens. In de 24ste minuut een mooie actie op links van Renzo die de bal bezorgde bij Joris die op zijn beurt Jonathan weer vond. Zijn actie trof geen doel.  Een volgende actie van onze spits gaf Joris de ruimte om uit te halen. Zijn hoge schot leek nog te dalen richting kruising maar ging toch net over. Twee minuten voor rust was het weer Mitchell die met een voorzet op maat Renzo de kans gaf de score te verdubbelen maar hij raakte de bal verkeerd. De laatste actie in de eerste helft was voor de tegenstander. Ook daar een geweldige voorzet van de rechtsbuiten die door zowel Jeremy als door de spits van Oliveo op een haar na werd gemist.

Was het vorig jaar vaak zo dat we in de tweede helft snel konden doordrukken omdat de tegenstander al moe was gespeeld, nu waren ook onze jongens al flink afgemat. De wedstrijden worden natuurlijk wat fysieker omdat de jongens ouder en groter (!) worden, de speeltijd is ook weer vijf minuten langer dan in de D, en we brengen de bal nog te vaak naar een medespeler in plaats van die eerder te passen.  Dus zo makkelijk ging het bij de start van de tweede helft niet. Sterker nog, al in de eerste minuut kon Oliveo aan de rechterkant zo maar doorlopen en het schot op Jeremy ging maar net naast. Dat was wel een wake-up call blijkbaar want direct daarna zagen we een heerlijke pass van mid-mid Kai over iedereen heen op Mitchell die net niet eerder dan de keeper bij de bal was. In de minuut daarna onderschepte Michael, ingevallen voor Renzo als linksbuiten, de bal en gaf hem heerlijk mee aan Jonathan. Die speelde de bal net iets te ver voor zich uit om zelf uit te halen, maar Mitchell bezorgde de bal alsnog bij Kai die laag en hard net naast het doel schoot. Even later volleyde hard werkende Joshua een voorzet van Jonathan net naast het Oliveo-doel. De beloning van de inzet van onze jongens volgde direct daarna. De uittrap door de doelman uit Pijnacker werd door Joshua onderschept. Zijn pass bereikte Michael die de bal verwoestend tegen de lat schoot. Mitchell stond op de juiste plaats om de rebound in het doel te schieten: 2-0. Daarna was eigenlijk het wachten op een derde goal van ons. In de tiende minuut hing die in de lucht. Linkshalf Joris, knap doorgegaan en naar het midden gedraaid, werd gevloerd maar zag de bal door Kai meegenomen worden. Goed voordeel gegeven door de scheidsrechter maar helaas ging het schot van Kai net naast. En een minuut later werd het uit het niets 2-1. Een mooi bedoelde maar mislukte actie van Dario leidde balverlies in aan onze linkerkant. Uit een scrimmage kwam die tevoorschijn voor de voeten van een van de aanvallers van Oliveo die ongehinderd door kon lopen op het doel, iets te vroeg schoot, maar de bal onbewust precies goed raakte; binnenkant paal buiten bereik van Jeremy. Heel even schrok de trainersstaf, hoe gaat het team met deze tegenvaller om. Nou, heel goed. In de eerste tegenaanval over links passeerde snelle Michael een aantal spelers maar kwam net niet langs de laatste verdediger. Hij kreeg een nieuwe scoringskans in de 19de minuut: Joshua onderschepte de bal op het middenveld, bezorgde de bal bij Kai die met een heerlijke steekpass Michael bereikte maar zijn schot was te zacht. De bevrijdende 3-1 werd ingeleid door een aanval van Oliveo. Er vielen toch wat vaker gaten in de defensie bij de moegestreden Dario en bij Luco (ingevallen voor geblesseerd uitgevallen Tim) en Boran die nog even aan elkaar moesten wennen in het centrum. Jeremy, geconcentreerd spelend, kwam uitstekend uit zijn doel en plukte de bal voor de aanvaller weg. Zijn uittrap die volgde was direct een assist op Jonathan die de bal prima meenam en ondanks dat hij werd vastgehouden de zestien betrad en de bal onhoudbaar in het doel trapte: 3-1. Dit was de genadeklap voor Oliveo, zeker toen Michael een wederom super corner van Mitchell vrijstaand het doel inkopte: 4-1. De mooiste goal kwam twee minuten later, negen minuten voor tijd. Een prachtige combinatie op rechts tussen Mitchell en Joshua leidde tot een afgemeten voorzet – wegdraaiend van de keeper - van de laatste op Michael (die inmiddels de spitspositie van de licht geblesseerde Jonathan had ingenomen) en onhoudbaar inschoot: 5-1. Het slotakkoord kwam van Kai die na een combinatie met Joshua en Renzo dit keer zelf afrondde: 6-1.

Hoewel wat geflatteerd is de eerste overwinning meer dan verdiend. De jongens hebben hard gewerkt, probeerden de bal zo veel mogelijk bij een van hun teamgenoten te krijgen en bij sommige aanvallen konden we al onze vingers aflikken. Na deze eerste wedstrijd valt er over het vervolg in het seizoen nog niet veel te zeggen natuurlijk, maar dat we veel plezier gaan beleven met dit team staat nu al vast!