C3 herstelt na rust van zwakke eerste helft: 1-6 winst

1 - 6

FC Zoetermeer JO15-3

C-junioren, C3, Groep 3 13

13 september 2014 10:00

Na een heerlijke seizoensstart trad de C3 aan tegen Wilhelmus C2, die ook de eerste bekerwedstrijd had gewonnen. In de eerste helft waren de jongens niet zichzelf en kwamen we verdiend op een 1-0 achterstand. Maar na rust liet de C3 zien dat ze kunnen voetballen en walste alsnog over de Hagenaars heen: 1-6.

Het seizoen is natuurlijk nog jong. Na een druk eerste voetbalweekend waar niet alle jongens ongeschonden uit zijn gekomen,  mochten we uit bij Wilhelmus aantreden voor de tweede bekerwedstrijd. Hoewel het leek alsof de jongens goede zin hadden, viel dat op het veld nauwelijks te zien. Duels werden of niet aangegaan of verloren, passes kwamen niet aan, we schutterden regelmatig in de verdediging en waren slordig in de afwerking voorin. Voorbeelden te over in de eerste helft. Zoals in de zevende minuut toen Joris de bal op keeper Jeremy terugspeelde die vervolgens veel te laat reageerde. De spits van Wilhelmus kreeg zo de mogelijkheid voor de openingstreffer maar schoot de bal net naast het doel. En vijf minuten later probeerde Luco nonchalant als laatste man de bal weg te kappen, maar de snelle aanvaller van Wilhelmus pakte de bal eenvoudig af en schoot zijn club vervolgens op een 1-0 voorsprong. Op het middenveld en voorin ging het niet beter. Passes kwamen amper aan en schoten van vooral Jonathan misten elke richting. Toch was het Jonathan die nog dichtbij de gelijkmaker kwam nadat hard werkende Joshua de bal bij hem had bezorgd. Op een meter of twintig van het doel draaide onze spits tussen twee verdedigers door, maar zijn nieuwe voetbalschoenen misten nog de precisie.

Een helft om snel te vergeten. In de kleedkamer een goed gesprek met de trainers, waarna de tweede helft van start ging met een werkelijk ander FC Zoetermeer. Vanaf het eerste fluitsignaal doken de jongens nu op de bal en op de tegenstander. Wilhelmus, toch al moe na de eerste 35 minuten ontbrak het steeds meer aan kracht om onze jongens nog tegen te houden. Combinaties gingen lopen. In de zesde minuut een prima actie van Joris, die vandaag het meest solide speelde, en een combinatie met Michael die vervolgens met een prachtig hoog schot door Joris werd afgerond: 1-1. Een heerlijke actie van Mitchell even later door de bal eerst goed vast te houden en in het midden Joris aan te spelen: nu kwam zijn schot in handen van de keeper. Een scherpe corner van Mitchell in de 17de minuut werd op een haar na door iedereen gemist, maar was wel de opmaat naar de volgende doelpunten. Met veel spirit ging de C3 nu door. In de 18de minuut een puike onderschepping van Joshua die de bal aan Luco meegaf. Zijn hoge pass kon nog net onderschept worden door de Wilhelmus-defensie maar Joris gaf vervolgens de bal heerlijk mee aan Michael die nu wel zijn tegenstander voorbij denderde en prima afmaakte langs de keeper: 1-2. Heel even kwam Wilhelmus nog terug met een mooie doorbraak, met een schot dat op de paal eindigde evenals de corner die hieruit voortvloeide. In de 27ste minuut zagen we Tim met een heerlijke sliding een aanval onderscheppen en zelf de assist geven op Michael, die nu echt los was en voor de 1-3 zorgde. Hard ging de teller nu, want vijf minuten voor het einde werd het 1-4 door een mooie kopbal van Jonathan. De actie die eraan vooraf ging begon bij Dario die de bal aan Michael meegaf. Dit keer werd onze rappe linksbuiten naar de buitenkant gedwongen maar hij gaf daar een voorzet op maat aan Jonathan die zijn eerste kopdoelpunt in zijn leven maakte. De mooiste aanval kwam drie minuten daarna, met eerst een schot op de paal van Michael, een knal op de lat van Joris en vervolgens een vlammend treffend schot van Kai: 1-5. De laatste minuut zag het trouwe publiek nog een schot op de lat van Wilhelmus en de laatste treffer van vandaag. Wederom Michael die over de moegestreden verdediging heen snelde en de keeper voor de zesde keer kansloos liet: 1-6

We weten nu dat we elke wedstrijd scherp moeten beginnen en niet te makkelijk moeten denken over de tegenstander. Uitgaan van eigen kracht kan deze ploeg ver brengen. In ieder geval staan we nu in de bovenste regionen met zes punten uit twee wedstrijden. Dat geeft een lekker weekend gevoel….