3 - 2

Wippolder C2

C-junioren, C3, Groep 3 13

18 oktober 2014 10:45

Het was een benauwde zege, maar ook de laatste bekerwedstrijd leverde onze C3 drie punten op. Wippolder C2 uit Delft werd met 3-2 verslagen. En zo werd de eerste prijs van het seizoen in de wacht gesleept, de eerste plaats in de bekerronde. Met zes overwinningen en één gelijkspel een prima prestatie. De beloning is een vervolg in de bekerronde en naar verwachting een promotie naar de tweede klasse in de competitie.

Nog één punt hadden we nodig om de eerste plek zeker te stellen. En met al die grote uitslagen in de poule dachten we allemaal dat we dat klusje wel even zouden klaren. Nou mooi niet dus. Wippolder kwam sterk en behendig uit de startblokken terwijl wij in de eerste helft vergaten te voetballen. Combinaties niet gezien, passes amper en als ze gegeven werden waren ze te slap of uit de richting. En verdedigend lieten we de tegenstander te veel ruimte en trapten we ook nog eens te vaak in dezelfde schijnbewegingen. Het kan verkeren na die geweldige wedstrijd tegen concurrent RKDEO. Ik had mijn opschrijfboekje nog niet eens gepakt of we stonden al met 0-1 achter. In de tweede minuut was de Delftse spits slimmer dan Damian en Jeremy bij elkaar die vergaten te praten en met één snelle voetbeweging van de spits de bal in het doel zagen verdwijnen. Onze eerste aanval zag het trouwe publiek pas in de vijfde minuut toen Jonathan het net niet lukte om de vrijstaande Mitchell te bereiken. Drie minuten later liep Giorgio goed vrij, kreeg de bal nu wel op maat maar nam net ets te lang tijd om te schieten. Zijn goede schot werd knap gekeerd door de keeper van Wippolder die daarmee een hoekschop weggaf. En onze hoekschoppen van Mitchell waren in de eerste helft eigenlijk het gevaarlijkst. Na een half uur spelen belandde zo’n hoekschop al indraaiend achter de keeper en verdedigers op de lat, de eerste corner in de achtste minuut leidde tot de knappe 1-1. De hoge voorzet nam Kai in één keer op zijn hoofd en zijn onhoudbare kopbal verdween in het net. Even leken we dezelfde spirit te krijgen als een week eerder, want twee minuten later een mooie actie van Giorgio, gevolgd door een pass van Joshua op Kai die Mitchell op maat bediende. Zijn schot kwam tegen de keeper aan en de rebound schoot Jonathan over het doel. Toch was het daarna Wippolder dat de dienst mocht uitmaken. Na een kwartier kwam onze C3 voor de tweede keer op achterstand. De behendige linksbuiten kapte eerst Damian en vervolgens Tim uit en schoot de bal kansloos voor Jeremy in de verre hoek, 1-2. In deze fase stonden onze jongens fors onder druk en door slordig balverlies en slechte passing moesten we eigenlijk steeds weer in de verdediging. Het had eigenlijk zeker 1-3 moeten staan in de rust als twee minuten voor de pauze de bal de paal niet had geraakt, na weer een open kans voor Wippolder. Wij stelden er bitter weinig tegenover, behalve nog een vrije trap van Luco die net over de kruising ging.

In de tweede helft hield de coach zich aan het tevoren gestelde wisselplan, waarbij hij aangaf direct te willen horen als een speler zich niet meer fit genoeg voelde, omdat hij dan alsnog kon doorwisselen. Ook kreeg het team te horen de keeper uit Delft wat vaker op de proef te stellen. Beide aanwijzingen waren niet aan dovemansoren gericht. Onze laatste man Tim kwakkelt de eerste wedstrijden met wat kleine blessures. Na een tik op zijn voet halverwege de tweede helft gaf hij zelf aan gewisseld te willen worden. Dit verdient waardering omdat je daarmee goed aanvoelt het teambelang voorop te stellen, ondanks dat iedereen graag zelf speelt. Het stond toen inmiddels al 2-2. Want de hele tweede helft heeft de C3 zich prima herstelt. Nu stond Wippolder continu onder druk, werden duels gewonnen, durfden we achterin weer te voetballen, en waren we voorin gevaarlijk. De gelijkmaker kwam van de voet van Mitchell die uit een mooie aanval zich had vrijgespeeld, de bal ontving van Michael en de keeper kansloos liet vanaf de zestien meterlijn. In de 23ste minuut kwam aan alle twijfel over een goede afloop een eind. Michael nam een slimme uitworp op Luco die de bal behendig in de zestien over een verdediger heen lobte en vervolgens de keeper verschalkte: 3-2. Zes minuten voor tijd een heerlijke pass van de sterk spelende Dario op Giorgio die op snelheid eigenlijk niet in te halen is. Zijn voorzet bereikte Michael, alleen zag hij zijn kopbal net over gaan. En twee minuten voor het eindsignaal van de prima fluitende Marcel, drong Michael nog een keer het vijandelijke strafschopgebied in, speelde de bal op Mitchell die maar net naast schoot.

Op deze ongelooflijke zomerse 18de oktober 2014 mogen onze jongens trots zijn op het resultaat tot nu toe. Nog ongeslagen als team en fier bovenaan, omdat concurrent RKDEO onverwacht verloor van Wilhelmus en daardoor Concordia nog de tweede plek zag inpikken. Promotie naar de tweede klasse voor de competitie ligt nu voor de hand en we bekeren door. Onze C3 is een hecht team dat prachtig voetbal laat zien en in de komende weken nog wat stabieler moet worden. Een mooie klus voor de enthousiaste trainersstaf.