Wedstrijdverslag FC Zoetermeer F1 - DSVP F2 van zaterdag 12 maart 2016

4 - 2

DSVP F2

F-pupillen zaterdag, F1, 3e klasse 8

12 maart 2016 8:30

Net als vorige week hing er een waterig zonnetje boven een nog wit uitgeslagen veld. We mochten weer eens thuis spelen. Verzamelen om 7:45 en het was nog zo stil bij de club, dat we dachten dat we wellicht een afgelasting hadden gemist. Dat bleek gelukkig niet het geval, en stipt om 8:30 mocht DSVP aftrappen. F1 zette gelijk druk en al in de eerste minuut kregen we de eerste kans en de eerste corner. Dat werd helaas niets, maar we bleven aanvallen. De tweede minuut: Jesper haalt uit op zo’n vijf meter van het doel en de bal belandt via Devi in het doel 1 - 0 ! Een vliegende start. De kansen volgen op elkaar, Mirac speelt Devi aan, maar de keeper van DSVP redt. Het is wel duidelijk dat deze keeper in vorm is vandaag. Ook Amar en Jesper komen hem niet voorbij. De achtste minuut: Devi krijgt de bal aangespeeld op een paar meter van het doel, hij speelt zich knap vrij en met een droge knal schiet hij de 2 - 0 in de touwen ! DSVP trapt weer af en vrijwel onmiddellijk wordt de bal afgepakt, Jesper loopt de vrije ruimte in, haalt van afstand heel mooi uit, en met een fraaie boog is de 3 - 0 een feit ! Het team speelt sprankelend voetbal in de eerste 10 minuten. Wat zal dit nog meer gaan opleveren…. Tot zover heeft de verdediging bestaande uit Tim, Mirac, Finn, en Kenji nog weinig te doen gehad. Een beetje overmoedig geworden, wil bijna iedereen nu van afstand op het doel schieten en wordt er te weinig overgespeeld.

Na ongeveer een kwartier krijgt DSVP een corner. De aandacht van F1 is er niet echt bij. De hoekschop wordt mooi naar een vrijstaande speler geschoten, die strak in de hoek schiet 3 - 1. We maken het ons onnodig moeilijk in deze fase. DSVP ruikt kansen, en helaas ruiken wij even helemaal niets. Finn voorkomt nog een volgend tegendoelpunt met een mooie sliding en Kenji is gelukkig ook alert. Op het middenveld wordt er toch weer teveel gepingeld, wat leidt tot balverlies. In de laatste paar minuten van de tweede helft geeft DSVP nog even gas, en met een mooie knal belandt de bal aan de verkeerde kant van de doelpaal 3 - 2.

De hartkloppingen langs de lijn zijn duidelijk te horen. Gelukkig is het dan rust. Marcel en Rob hebben deze tijd hard nodig om de neusjes weer dezelfde kant op te krijgen. Dat lijkt deels te lukken, en er wordt weer met scherpe passjes gestrooid, onder andere door Amar en Jens. Het ongeduldige spel van de eerste helft is helaas niet helemaal weg. Het lijkt ook wel of we niet richting het doel van de tegenstander durven te voetballen. We denken met afstandsschoten de goede keeper van DSVP te kunnen passeren. Dat lukt helaas niet. Het is wel zo dat we in de tweede helft veel meer op de helft van de tegenstander zijn dan andersom. We zijn sterker en de jongens blijven aanvallen. Uit een corner kopt Amar maar net naast. Dan breekt Jesper uit, speelt Jayden aan, die uithaalt en in de korte hoek de 4 -2 binnenschiet. Wat een veerkracht van het team. We krijgen nog een paar mooie kansen: Jens speelt Jesper aan, maar de keeper redt. Jayden schiet een corner voor het doel en Tim zorgt met een omhaal bijna voor een doelpunt. Het is wel een rommelige fase, vooral door slordig spel van F1. DSVP rukt nog eens op naar ons doel, maar een oplettende Kenji komt op tijd uit zijn doel. Erg spannend is het, gelukkig, niet meer in de laatste vijf minuten.

Onze scheidsrechter van vandaag was Jesse, die al enkele keren bij ons gefloten heeft, en ook vandaag leidde hij de wedstrijd weer kalm in goede banen. Namens de spelers, bedankt !

De eindstand is 4 -2, dezelfde uitslag voor de derde keer achter elkaar. Goed gedaan jongens. In de tweede helft kreeg DSVP bijna geen kans, wat een hele verdienste is. Blijven overspelen, wat minder voor eigen glorie gaan, en dan gaan we volgende week er weer vol goede moed tegenaan. Met 31 punten staan onze jongens trouwens heel trots bovenaan.