4 - 1

Den Hoorn MD1

Meisjes D-pupillen zaterdag, MD1, 1e klasse 1

26 maart 2016 10:30

De lente is begonnen en zo hopelijk ook de tijd van afgelaste wedstrijden. Voor de MD1 meiden het begin van de laatste fase van de competitie, waarin het eigenlijk boven verwachting goed gaat. Zaterdag stond een inhaalwedstrijd gepland tegen middenmoter sv Den Hoorn MD1.

Dat lente voor een nieuw begin staat, bleek afgelopen week ook op de training. Zo werd er een clinic georganiseerd voor de meiden van de MD1. Deze clinic werd gegeven door voetbalfysio BeFootball. Zo werd er de meiden (11-13 jaar) o.a. uitgelegd wat er gebeurt in je lichaam tijdens de groei en hoe je daarmee om kunt gaan. Tijdens de clinic werden er veld specifieke oefeningen gedaan blessures te voor komen en loop- en bal coördinatie te verbeteren.

De ‘Stille Zaterdag’ begon als een heerlijke lentedag. Zonnig een oplopende temperatuur, maar ook een opkomende wind. De meiden mochten deze keer op het hoofdveld spelen, wat bij sommigen een beetje extra spanning gaf. De wedstrijd werd voorafgegaan met een minuut stilte ter nagedachtenis aan alle terreur slachtoffers, waar ook ter wereld. Hierna volgde een applaus voor de overleden voetballegende Johan Cruyff. De meiden hadden dit zelf voorgesteld.

We begonnen letterlijk met een vliegende start want in de 2e minuut had Danique al de score geopend. Over links ging de bal via Niki naar Emma die goed inschoof en de bal diep op Senna speelde. Zij speelde Quincy in het midden aan die de bal op haar beurt naar de rechterflank speelde. Danique controleerde de bal even en schoot vanaf de rand van het strafschopgebied zo over de voor haar doel staande keepster: 1-0.
De eerste helft werd er, zonder de afwezigen Rilana en Amy, met (wind-)vlagen heel goed gespeeld. Vanuit de achterste linie, met Julia, Chelynna, Evy, Emma en Niki, werd goed druk gezet en zo kwam Den Hoorn eigenlijk nauwelijks voor ons doel.
Zelf creëerden we wel flink veel kansen. In de 13e minuut was het wederom Danique die scoorde, ditmaal op aangeven van Meis. Het middenveld met Rosa, Ishana en Meis heerste in deze fase.
Senna werd op links de diepte ingestuurd en zij speelde zichzelf vrij tussen 2 verdedigers. Met een schuiver in de verre hoek passeerde ze in de 15e minuut de keepster: 3-0.
En in de 23e minuut was het Quincy die een uittrap onderschepte. Ze twijfelde niet en schoot vanaf een meter of 20, hoog over de keeper, de 4-0 binnen. Dit was de ruststand ondanks nog een paar mooie rushes van Ilaya die helaas geen doel trof.

In de tweede helft verdween de zon en werd het frisser. Ook de wind werd harder en daardoor kregen wij nu nog moeilijk de bal weg. Natuurlijk voor de gasten uit Den hoorn de druk op maar we hielden goed stand. Helaas toch in de 7e minuut een slippertje en de treffer voor Den Hoorn: 4-1.
Hierna bleef het door de stormachtige wind lastig om goed te blijven voetballen. Bij een aantal hele goede counters waren we dichtbij om de score te vergroten, maar iedere keer was de laatste pass, of het schot op doel, net niet genoeg.
Verdedigend moesten Evy en Emma vaak al hun snelheid gebruiken en anders was er onze keeper Nikita nog, die een aantal goede reddingen verrichtte.

Uiteindelijk bleef de 4-1 op het scorebord staan, die voor deze wedstrijd was aangezet.
Koploper RKAVV speelde niet waardoor FCZ MD1 nu bovenaan staat met 2 punten voorsprong. RKAVV heeft echter een wedstrijd minder gespeeld. Dat worden dus nog zes spannende wedstrijden voor de meiden!