Nootdorp JO13-1

Onder 13, JO13-1, Hoofdklasse E

10 maart 2018 10:00

Zoetermeer, 10 maart 2018.

Na vele koude trainingsdagen, temperaturen ver onder 0 en afgelastingen, vandaag dan weer eens een wedstrijd en wat voor een, een echte topper tegen de medekoploper Nootdorp O13-1. Afgelopen week goed getraind en duidelijk aangegeven vandaag wat we van de jongens verwachten. Niet alleen de vele ouders en familieleden maar ook deze week staan er weer scouts van de KNVB langs de lijn om te kijken na de verrichtingen van onze spelers.

Klokslag 10.00 floot scheidsrechter Berghs voor de aftrap. Daar waar we de heen wedstrijd met 3-2 verloren hadden stonden onze jongens op scherp. Onder het mom winnen doe je met zijn allen door ook met zijn allen aan te vallen en te verdedigen gingen ze vol op de aanval waarbij Nootdorp snel onder druk gezet werd.  Leuk om te zien dat de getrainde oefeningen zowel links als op rechts zichtbaar werden. Ook Nootdorp probeerde te combineren maar zocht snel de lange bal omdat dat de enige manier was om de bal bij de snelle spitsen te krijgen.

Met 3 heerlijke goals in de eerste helft en eentje op ongelukkige wijze tegen sloten we een heerlijke 1e helft af met een 3-1 voorsprong. De 2e helft vaak voor onze jongens een mindere periode bleven we nu redelijk goed de druk er op houden hetgeen resulteerde in een paar mooie kansen. De wedstrijd werd in het zogenaamde slot gegooid door een heel mooi afstandsschot wat de 4-1 betekende. Het verzet van Nootdorp was gebroken en de 5-1 eindstand is een terechte uitslag en betekende weer de aansluiting met de koppositie ook omdat medekoploper Alphense Boys op 1-1 bleef steken in Leidschendam bij RKAVV.

De 5 doelpunten waren mooi maar nog mooier was het collectief van vandaag ook de invallers kwamen in het veld met de juiste instelling en dat maakt onze O13 een geweldig team.