FC Zoetermeer O13-1 maakt het warm in Noordwijk

FC Zoetermeer JO13-1

Onder 13, JO13-1, Hoofdklasse E

17 maart 2018 8:45

Noordwijk, 17 maart 2018.

Ne een formidabele wedstrijd van vorige week tegen de medekoploper van onze poule sv Nootdorp moesten we vandaag in alle vroegte afreizen naar Noordwijk. Van onder schatting was totaal geen sprake want Noordwijk is een goede middenmoter die regelmatig zijn punten pakt.

Bij gevoels temperaturen van  -12°C was het van belang dat de kou geen spelbreker mocht worden. Na een goede warming up waar we wellicht iets meer deden dan normaal om te zorgen dat we met warme spieren goed de wedstrijd zouden kunnen aanvangen.

Rond 08.45 uur floot de zeer betrouwbare scheidrechter voor aanvang van de wedstrijd. Met een forse tegenwind  (windkracht 5-7) moesten we het voetballend gaan oplossen. Vanaf het begin waren het onze jongens die scherp waren en hongerig naar de bal. Van koude ledenmaten was geen sprake want iedereen zette zich 100% in wat resulteerde in veel kansen en een ruststand van 0-2.

In de rust waar de jongens te horen kregen dat 1 goal van Noordwijk hen  weer in de wedstrijd zou brengen was het zaak om dezelfde scherpte op te brengen als in de eerste helft. De laatste 30 minuten was een Zoetermeer’s half uurtje. Onze keeper hoefde totaal niet in actie te komen wat betekende het overwicht op alle linies. Met soms hele mooie acties werden er nog 4 doelpunten gemaakt wat de eindstand 0-6 betekende, van kou was geen sprake meer in het FC Zoetermeer kamp.

Wederom een mooie overwinning tegen wellicht een iets mindere tegenstander maar ook deze wedstrijden  moeten ook gewonnen worden en dat deden onze jongens op fraaie wijze.