24 maart 2018 9:00

Accommodatie

Onbekend

Zoetermeer, 24 maart 2018.

Afgelopen week 2x nieuwe trainingsvormen gedaan welke we vandaag wilden uit proberen. Om 08.00 uur zat iedereen keurig op zijn plaats voor het wedstrijdbord.

Iedereen op de zieke Finn na had deze vormen kunnen oefenen vandaar dat we het op het bord nog een keer hadden uitgelegd hoe we hier mee om moesten gaan.

De warming up gaf aan dat iedereen gretig was en dat willen we zien bij de start van de wedstrijd. Al vanaf het eerste fluitsignaal waren het de jongens van FC Zoetermeer die het spel wilden maken. De bezoekers uit Voorschoten wisten niet wat er gebeurde en hadden de eerste 15 minuten te danken aan hun geweldige doelman die met enkele fantastische reddingen de 0 wist te houden.

Toch was het een goede combinatie over 4 schijven die 1-0 op het scorebord betekende. Nog voor rust werden de 2-0 en 3-0 gemaakt door wederom goed voorbereidende acties.

In de rust werden de jongens gecomplementeerd met de mooie ruststand maar met het toch iet wat rommelige spel. De trainingsvormen van afgelopen week werden op een groot veld niet goed uitgevoerd waardoor het echt soms heel slordig leek, of waren we iet wat te verwend de afgelopen wedstrijden?  Maar met een duidelijke opdracht gingen onze jongens weer de 2e helft aanvangen. Hier en daar de opstelling aangepast omdat 4 jongens direct na deze wedstrijd met de O15-1 mee moesten doen omdat zij een tekort aan spelers hadden.

De 2e helft werd hierdoor niet beter en het combinatie spel was vaak ver te zoeken toch waren de 2 doelpunten weer een schoolvoorbeeld hoe dit team kan voetballen. Als je zegt 5-0 overwinning in de Hoofdklasse en toch niet goed gespeeld zegt heel veel over de kwaliteit van deze groep. Door de juiste instelling, overwinningen van onze O13 jongens en de resultaten van andere teams staan we nu op de 2e plaats met 3 verlies punten meer dan Alphense Boys. Goed om op te merken is dat we de minst gepasseerde verdediging hebben van deze Hoofdklasse.

Komende week weer trainen en volgend weekend toernooi bij Wilhelmus.