Foreholte JO13-1

Onder 13, JO13-1, Hoofdklasse E

7 april 2018 9:45

Zoetermeer, 7 april 2018.

Na vorige week zaterdag als team te hebben geholpen bij het thuistoernooi voor onze O7, O8 en O9 teams mochten ze 2e paasdag meedoen met het sterke selectie toernooi van Wilhelmus. Met als vlaggeschip de Spartaan’20  1e divisie, UVS 3e divisie en veel Hoofdklasse teams werd er gestreden in 2 poule’s waarbij de nummers 1 tegen elkaar zouden spelen net zoals de  nummers 2, 3, en 4 van elke poule.

Op voorhand hadden we een gunstige loting qua poule indeling maar ook op papier heb je van makkelijkere tegenstanders snel gewonnen maar in de praktijk is dat vaak niet zo.

Al onze poule wedstrijden werden gewonnen en in de Finale lieten we zien dat we best wel een potje konden voetballen. RKDEO werd dan ook op voetbal gebied afgetroefd en de finale werd met een mooi doelpunt gewonnen door onze jongens.

Woensdag kregen de jongens rust mede doordat er Haaglanden Cup wedstrijden waren. Achteraf was dit wellicht toch niet verstandig. Vandaag stond de wedstrijd tegen Foreholte op het programma en om mee te blijven doen voor de titel moeten alle wedstrijden gewonnen worden.

In de bespreking keuring aangegeven wat we wilden zien en niet meer dan dat geen druk gewoon voetballen zoals we trainen dan komt alles op zijn plaats.

Na een aantal kansen in de begin fase was het een mooie openingsgoal door goed doorlopen op links. Dat onze tegenstander op 1-1 komt door een penalty kan gebeuren want er is niets aan de hand want we zijn gewoon beter. De ruststand van 1-1 was voor vele een teleurstelling, de trainers gaven aan dat er slordig gespeeld werd onzuivere passes en geen beweging bij de spelers die niet in bal bezit waren los van de vele kansen die we kregen.

De 2e helft was maar net begonnen of Foreholte kwam op voorsprong door een foute pass in onze verdediging. Met nog ruim 25 minuten te gaan vergaten we alle voetbal wetten en liepen we maar wat met de bal en van enige organisatie was weinig over. Met nog 13 minuten te gaan werd als nog de gelijkmaker gemaakt maar dit is niet genoeg om kampioen te worden.  Na een iet wat ongelukkige redding van de Foreholte keeper zag hij de bal tergend langzaam over de doellijn rollen  niet mooi maar dat maakte nu niet meer uit. In de laatste 5 minuten zagen we nog iets terug van de kwaliteit van onze jongens met 2 mooie uitgespeelde doelpunten werd de eindstand van 5-2 bereikt.

Niet de allerbeste wedstrijd van onze jongens maar ook lelijke wedstrijden moeten gewonnen worden en dat werd dus ook gedaan.

Na afloop werden de jongens getrakteerd op een lekker portie frites want dat was de weddenschap die de trainers afgelopen 2e paasdag hadden verloren.

Maandag trainen en woensdag naar Erasmus voor de Haaglanden Cup.