RCL JO13-1G

Onder 13, JO13-1, Hoofdklasse E

12 mei 2018 10:45

Zoetermeer, 12 mei 2018.

We kunnen wel zeggen dat de Hoofdklasse O13 een ontzettende spannende finish tegemoet gaat. Met nog 3 wedstrijden te gaan is zijn we in een nek aan nek race verwikkeld met de Alphense Boys. Met even veel punten en slechts 1 doelpunt verschil in doelsaldo ten voordele van FC Zoetermeer wordt al uit gekeken naar de wedstrijd van volgende week in Alphen aan de Rijn. Toch moeten eerst nog de wedstrijden van vandaag gespeeld worden.

Op een schitterend veld 4 onder een heerlijk stralende zon moesten onze jongens eerst nog maar eens winnen tegen RCL waar we voor de winterstop 3-3 hadden gespeeld . De tegenstander was dus bekend en het 4-4-2 spelende RCL was goed besproken voorafgaand aan de wedstrijd. Waar                 FC Zoetermeer 4-3-3 als vast systeem hanteert was het mooi om te zien hoe we het 4-4-2 systeem van RCL onder controle hadden.

Met een schitterende uitgespeelde aanval kwam naar 3 eerdere doelpogingen uiteindelijk de 1-0 op het denkbeeldige scorebord. Dit was ook de russtand. In de rust werden de jongens gewezen op druk zetten wat niet collectief goed ging. Voor de rest was het eerlijke wedstrijd voor de neutrale toeschouwer om te zien.

In de rust was duidelijk dat onze medekoploper inmiddels hun thuiswedstrijd hadden gewonnen met maar liefst 9-0! Dus was het doelsaldo nu in het voordeel van de Alphense Boys +7. We gaven de jongens niets mee van dit nieuws eerste maar eens de zekerheid van 3 punten.

Het duurde slechts 5 minuten in de 2e helft toen aan alle onzekerheid, als deze er al was, een einde kwam door de 2-0. Toen was het bijna iedere kans een goal. Met 7 doelpunten in de 2e helft en de einduitslag 8-0 was het een geweldig resultaat voor onze jongens.

Hoe spannend kan het zijn met 50 punten en doelsaldo van +59 staan de Alphense Boys en FC Zoetermeer exact gelijk aan kop en Nootdorp slechts met 3 punten minder op de 3e plaats.

Volgende week zaterdag de grote kraker in Alphen ad Rijn om 09.00 uur waar hoogst waarschijnlijk de winnaar heel dicht bij het kampioenschap zal zijn.

Voordat het zover is spelen we midweeks nog een kwart finale wedstrijd tegen Wilhelmus in de Haaglanden Cup om 18.30 uur uit in Voorburg.