FC Zoetermeer JO13-1

Onder 13, JO13-1, Hoofdklasse E

19 mei 2018 9:00

Alphen aan den Rijn, 19 mei 2018.

Vandaag stond de topper op het programma met als inzet het kampioenschap in de hoofdklasse tussen de Alphense Boys  en FC Zoetermeer. Dat de thuis wedstrijd in een teleurstellende 1-3 nederlaag eindigde is vergeten en de focus staat op vandaag. De winnaar van deze wedstrijd  zou immers slechts 1 punt van het kampioenschap verwijderd zijn. De wedstrijd was gepland om 09.00 uur wat betekende dat het team zich moest verzamelen om 08.00 uur in Alphen aan den Rijn. Aangekomen op het sportpark was het nog akelig stil maar dat zou niet heel lang duren.

Met een 100% focus op de wedstrijd, waarvoor de complimenten aan het gehele team, werden de tactische aanwijzingen en plannen door genomen. Na deze informatie was de warming up een perfect voorbeeld hoe je een wedstrijd in moet gaan ook daarvoor weer de complimenten.

Om 1 minuut voor negen floot de scheidsrechter voor de start van deze toch iet wat beladen wedstrijd. Met veel publiek rond het veld en veel jeugd spelers van Alphense Boys op de tribune was er een lekker sfeertje rond het hoofdveld. Het begin van de wedstrijd werd op hoog tempo gespeeld met druk op de bal en man werd Alphense Boys vast gezet. Daar waar ze vaak het combinerend moeten oplossen kregen ze vandaag geen gelegenheid voor. De lange bal werd daardoor snel gezocht het geen weer betekende dat we snel weer in balbezit konden komen. Het strijdplan lukte prima. Dat de Alphense Boys na 15 minuten op een voorsprong kwamen door een mooi afstandschot welke niet te houden was , was eigenlijk het enige gevaarlijke wat er in de eerste heft.

Met onze super snelle buitenspitsen wisten de Alphense Boys geen raad zowel op links als rechts waren we ze vaak te snel af. Met nog 5 minuten in de 2e helft kwamen ook onze jongens langszij met een schitterend afstand schot. 1-1 dit was ook tevens de ruststand.

In de rust wederom de complimenten voor het team en dat ze zo door moesten gaan zoals ze de eerste 30 minuten waren geëindigd. De 2e helft stond vol met spanning en het thuispubliek liet zich horen op de tribune daar waren onze jongens gelukkig niet van onder de indruk en beleven hun taken prima uitvoeren. Natuurlijk werden de ruimtes iets groter na mate de wedstrijd vorderde en kregen beide teams nog enkele kleine kansen maar er werd uiteindelijk niet meer gescoord.

Deze topper had alles in zich en kende geen winnaar en de punten werden dus gedeeld en zal de kampioen in de hoofdklasse volgende week worden bepaald in de laatste wedstrijdronde van het seizoen waar de Alphense Boys op bezoek gaan naar RCL, ontvangen wij op het sportpark van FC Zoetermeer,  Sportlust’46 uit  Woerden.

Door de winst van sv Nootdorp is het ontzettend spannend want deze kunnen in theorie ook nog kampioen worden.

De stand is nu als volgt:

STAND HOOFDKLASSE O13

1. FC Zoetermeer                21 gespeeld, 51 punten, 79 doelpunten voor, 20 tegen.
  2. Alphense Boys 21 gespeeld, 51 punten, 80 doelpunten voor, 21 tegen.
  3. sv Nootdorp      21 gespeeld, 50 punten, 69 doelpunten voor, 35 tegen.