O13-1 pakt titel na bijna onmogelijke opgave.

Sportlust '46 JO13-1

Onder 13, JO13-1, Hoofdklasse E

26 mei 2018 13:15

Zoetermeer, 26 mei 2018.

Al maanden wordt er gezegd 26 mei is dag dat het kampioenschap in de Hoofdklasse wordt beslist en dit werd ook waarheid. 2 titelkandidaten; Alphense Boys en FC Zoetermeer, zelfs Nootdorp maakte ook nog een theoretische kans als beide koplopers zouden verliezen en Nootdorp uit in en tegen Katwijk zou winnen.

De stand voor aanvang van deze competitieronde was dat zowel FC Zoetermeer moet winnen net als de Alphense Boys, wanneer FC Zoetermeer 1 doelpunt meer zou maken dan de mannen uit Alphen zou Zoetermeer op doelsaldo kampioen zijn.

Het team uit Alphen moest uit naar RCL en zouden eerder spelen dan onze jongens. Iets later dan 10.15 uur werd er afgetrapt en onze reporter ter plaatse gaf per minuut door war er gebeurde op de velden in Leiderdorp. Wij kunnen u vertellen dat was niet leuk om te horen, 0-1, bal op de lat, nog een bal op de lat, 0-2, weer een bal op de lat, 0-3, penalty, mis in de rebound raak 1-3 en rust. Met de wetenschap dat wij onlangs tegen RCL het verschil in de 2e helft hebben gemaakt waren de vooruitzichten niet best. De 2e helft nog maar net begonnen of de informatie begon waar hij gestopt was voor rust, doelpunt na doelpunt viel voor de Alphense Boys  met een einduitslag van 1-9 betekende dat, FC Zoetermeer met 9 doelpunten verschil moest winnen om kampioen te worden een bijna onmogelijke opgave.

Op een gezellig en heel druk veld 4 stonden de jongens van FC Zoetermeer en Sportlust klaar om te starten. Onder het oog van de selectie van Alphense Boys en staf, deze waren na hun wedstrijd na Zoetermeer afgereisd , werden de toeters en luchthoorns in de hand genomen en de wedstrijd om exact 13.15 uur aangevangen. Doel was duidelijk 9 doelpunten maken en niets tegen krijgen en FC Zoetermeer was kampioen.

Sportlust wist niet wat hen overkwam een overdonderde FC Zoetermeer stond na 8 minuten al op 2-0. Aanval na aanval volgde op het doel. De 4-0 stond snel op het scorebord maar daarna haperde de FC Zoetermeer scoremachine. Door het warme weer werd er deze wedstrijd 2x een drinkpauze ingelast. In de rust (4-0)  gaven we de jongens aan dat ze zo door moesten gaan en druk op alle linies houden, door enkele kleine blessures moesten we het team een beetje omzetten en na enkele tactische aanpassingen kwam de machine weer tot scoren 5-0, 6-0, 7-0, 8-0  en het publiek ging helemaal uit zijn dak bij de 9-0. Met nog paar minuten te spelen was dit een droom uitslag een onmogelijke opgave werd waarheid dat de uiteindelijke uitslag 11-0 zou worden zegt heel veel over de beleving van deze groep vandaag, niets weggeven en super effectief in de afwerking.

Na het fluitsignaal werd veld 4 een waar feest paleis met vuurpijlen, confetti kanonnen en muziek. De FC Zoetermeer jongens stonden in het middelpunt als geweldige kampioenen.

Een groot compliment na onze tegenstander Sportlust die er echt voor gingen om het FC Zoetermeer lastig te maken. Ook de spelers en begeleiders van Alphense Boys verdienen een heel groot compliment omdat die in het feestgedruis persoonlijk de felicitaties overbrachten aan de spelers van FC Zoetermeer en begeleiding, grote klasse jongens.

Een zinderende wedstrijd op deze slotdag met 2 absurde uitslagen maakt de eind uitslag, na het gelijkspel van Nootdorp in Katwijk, in de Hoofdklasse poule als volgt;

EINDSTAND HOOFDKLASSE O13

1. FC Zoetermeer 22 gespeeld, 54 punten, 90 doelpunten voor, 20 tegen.
  2. Alphense Boys 22 gespeeld, 54 punten, 89 doelpunten voor, 22 tegen.
  3. Nootdorp          22 gespeeld, 51 punten, 72 doelpunten voor, 36 tegen.

Door het behalen van dit kampioenschap promoveert de O13-1 naar de landelijke 3e divisie.

Wij willen alle ouders, supporters, begeleiders en FC Zoetermeer die het gehele seizoen achter het team hebben gestaan van harte bedanken. Met zijn alle hebben we de jongens een mooi platform kunnen geven met een geweldig resultaat.