1e plaats wintertoernooi bij Gr.Willem Vac

FC Zoetermeer JO13-1

20 januari 2018 13:55

Wassenaar, 20 januari 2018.

Ondanks de slechte weersverwachting was het vandaag geweldig voetbalweer. Geen regen en amper wind en dus veel toeschouwers langs de lijn. In Wassenaar bij gastheer  Gr. Willem Vac waren we ingedeeld in Poule 1 samen met Blauw Zwart, RKAVV en Gr. Willem Vac,  deze laatste 2 kennen we inmiddels van onze eerste seizoenshelft in de competitie.

De eerste wedstrijd was tegen RKAVV. Altijd spannende wedstrijden tegen RKAVV en ook nu was het 100% aan de bak want de wedstrijden duren maar 20 minuten. De eerste 10 minuten was het een beetje rommelig maar daarna kwam het combinatiespel van onze jongens weer in beeld met snelle uitvallen via de flanken liepen we in de laatste 10 minuten uit naar een 3-0 overwinning.

Na een wedstrijd rust moest de 2e wedstrijd gestart worden tegen Gr. Willem Vac. Onze jongens hadden na het gelijke spel thuis in de competitie nog een appeltje te schillen met de zeer bewegelijke spelers van Gr. Willem Vac. Vanaf het fluitsignaal was het duidelijk dat de gastheer niet wilde verliezen van onze jongens maar deze waren voorbereid en konden naar harte lust combineren en soms zochten beide teams het randje op. Na een geweldige goal van FC Zoetermeer bleef het spannend tot de laatste seconde van de wedstrijd waarbij de 2-0 in het fluitsignaal viel.

Met de laatste wedstrijd tegen Blauw Zwart konden we al terug kijken op een geslaagde middag. Toch wilde deze groep ook de laatste wedstrijd laten zien dat ze goed op weg zijn naar de start van de 2e competitie helft. Blauw Zwart gaf goed partij maar kon tegen de zeer goede verdediging van FC Zoetermeer geen kansen creëren en de 1-0 overwinning kwam voort uit een schitterende aanval.

Conclusie is dat de jongens een geweldige voetbaldag hebben voorgeschoteld aan de meegekomen familieleden en overige toeschouwers, geen tegen goal en heel goed teamwork bezorgde de eerste hoofdprijs van 2018 voor onze O13-1.

Deze week 2x trainen en zaterdag naar FC ’s-Gravenzande.