7 - 1

TOGB JO11-4

4e klasse 10

10 februari 2018 9:30

Beste lezers vandaag was het weer zover, na weken van winterstop hebben we vanochtend de bal weer laten rollen. Na een puike prestatie in de eerste helft van de competitie zijn we nu ingedeeld in de vierde klasse met elf andere teams.

1ste helft

De aftrap was om 09:30 uur op veld 2B bij FcZ, onze tegenstander was de jo11-4 van TOGB. Helaas kon Lucas niet bij deze wedstrijd zijn omdat hij geblesseerd is. Op het veld stonden wij met Quinten (keeper), Richenel (linksback), Emile (voorstopper), Mirza (rechtsback). Mid-mid (Ruben), linksbuiten (Livai) en rechtsbuiten (Vico), reserve Nick.

De scheidsrechter floot af, en gelijk gingen we in de aanval. Levai bouwde door zijn snelle sprint de druk op bij de verdediging van TOGB, hij veroverde de bal en legde vanuit de linkerflank de bal terug op de inlopende Ruben die eenvoudig de bal door het midden intikte, 1-0.

TOGB, kreeg de aftrap maar het leek wel alsof zij niet wisten wat zij met de bal moesten doen. Druk vanuit de linies van FcZ op de verdediging van TOGB, leidde tot balverlies die voor de voeten van Ruben kwam, hij haalde uit maar dit bleek een afzwaaier te zijn die met enig geluk voor de voeten van Vico kwam die van dichtbij inschoot 2-0. TOGB probeerde bij bal bezit tot een aanval te komen maar werd of door onze verdedigers in de weg gezeten, of hadden de pech dat Quinten een engeltje op zijn doellat had zitten die tot twee keer toe de redding bracht op hoge ballen die op de lat belandde.

In de 13de minuut kreeg FcZ een ingooi aan de linkerzijde, Richenel bracht de bal hoog in die door Emile subliem wordt gecontroleerd, waarna hij zich zelf vrijspeelt in het doelgebied van TOGB en met een droge lage knal de stand tot 3-0 bracht.

Kort na de 3-0, kwam TOGB in de aanval, zij zette vanuit de linkerzijde de aanval op, gaven de bal voor, die via de rug van een van onze spelers achter Quinten in het doel verdween, 3-1.

Tijdens de eerste helft werd door TOGB, een speelster onder luid geklap door de supporters van beide teams ingebracht. Zij bleek na 3 maanden blessureleed haar rentree te maken op het voetbalveld.

Na deze wissel, ontving Emile vanuit een mooie onderschepping van Mirza de bal, en liep met grote passen in de richting van het doel van de tegenpartij, zijn schot werd gekraakt door de verdediging van TOGB en kwam voor de voeten van Livai, die van dichtbij met links inschoot (rollertje), 4-1.

TOGB probeerde wel onze keeper te testen maar keer op keer weerhield Quinten hen het scoren of grepen onze dappere verdedigers op tijd in waardoor zij niet tot scoren konden komen.

2de helft.

Na een wel verdiende rust, en ontvangen instructie van de leiders Misja en Herman, betraden onze helden de voetbal arena weer. De tweede helft bleek de tegenstand van TOGB enigszins gebroken, zij kwamen er maar zelden uit, en Quinten deed zijn winterjas maar aan omdat hij het koud kreeg in zijn doel.

In ongeveer de 9de minuut van de tweede helft kreeg Emile de bal op het middenveld, zette aan waardoor hij aan de rechterzijde Vico vrijspeelde die met een droge knal de bal achter de keeper van TOGB inschoot, 5-1.

Kort na de aftrap door TOGB veroverde Mirza de bal op de spits van TOGB, kapte deze uit liep met de bal aan zijn voet op speelde Emile vrij die met een droge knal de bal achter de keeper schoot, 6-1.

De 7-1 liet enigszins op zich wachten, maar met een gelukje kreeg Nick vanuit de kluts de bal, haalde uit en via een speler van TOGB verdween de bal in het doel.

Het resultaat is er een waar de supporters, spelers en coachen heel erg tevreden mee zijn. Volgende week staat ons om 08:30 uur de wedstrijd tegen VOC in Rotterdamse wachten. U bent allen dan weer van harte welkom om naar ons te komen kijken.