Katwijk JO13-1

Onder 13, JO13-1, Hoofdklasse E

28 april 2018 10:30

Zoetermeer, 28 april 2018.

Met nog 4 wedstrijden te spelen waren het vandaag Nootdorp en FC Zoetermeer uit de top 3 die hun inhaal wedstrijden vandaag moesten spelen. Nootdorp tegen RCL en FC Zoetermeer tegen Katwijk.  Alle wedstrijden zijn zogenaamde finale’s voor de Top 3 waarbij Alphense Boys volgende week zijn inhaal wedstrijd  moet spelen tegen onze tegenstander van vandaag.

Op een rustig sportpark FC Zoetermeer, door het inhaal programma, was het een mooie aanvangstijd 10.30 uur voor onze FC Zoetermeer jongens waar we normaal tijden van 08.30 uur gewend zijn.

Onze scheidsrechter Joey Meuwese gaf om even na 10.30 uur het fluitsignaal voor de start van deze weer spannende wedstrijd. Met in het achterhoofd de op afgelopen woensdag gespeelde wedstrijd tegen Vredenburg voor de Haaglanden Cup  was er toch wel enige spanning zichtbaar bij sommige spelers en dat is ook niet raar in deze fase van de competitie.

Taak was bal rond spelen van links naar rechts en andersom op hoog tempo omdat we daar vorige week ons het zelf moeilijk mee maakte omdat niet uit te voeren. Voetballend waren we duidelijk in het voordeel alhoewel de Katwijkers iedere keer op snelheid probeerde te counteren. De eerste kansen waren voor FCZ en de ruststand van 2-0 had ook 5-0 kunnen zijn.

Dit leermoment hebben we heel vaak moeten herhalen in de rust van de wedstrijden dit seizoen. Waar we vorig jaar het einde van de wedstrijd met de tong op ons schoenen liepen en speelde tegen ons zelf heeft dit seizoen geleerd dat we doorgaan tot de laatste minuut ongeacht de tegenstander.

Dat het wat fysieker werd is normaal als een tegenstander denkt dat hij nog kansen heeft vandaar is het benutten van onze kansen een extra aandachtspuntje in onze trainingen voor de komende wedstrijden. Helaas viel de doelman van Katwijk met een scheenbeen blessure uit waardoor er een veldspeler de laatste 12 minuten moest invallen wat hij behoorlijk goed deed. We maakte in de 2e helft nog 1 doelpunt waardoor we de 3 punten in Zoetermeer houden.

Komende week is het trainen  en op 5 mei  is er voor als nog geen programma.

Wij wensen de keeper van Katwijk beterschap en hopen dat zijn blessure mee valt.