FC Zoetermeer JO12-2

1e klasse 5

13 oktober 2018 8:45

Loon naar werken.

Zaterdag 13 oktober 2018 om 08:00 uur dienden wij te verzamelen in Woerden om te spelen tegen de JO12-1 van Woerden. Het was goed om te zien dat bijna iedereen er was, alleen Lucas ontbrak en trainer Cees bleef achter in Zoetermeer. Onze spelers hadden niet of nauwelijks nog last van hun blessures wat voor het team een goed teken was. Ook onze vaste supporters de opa en oma van Ruben waren weer van de partij.

Omstreek 08:45 uur floot de scheidsrechter voor de aftrap. Wij brachten de bal aan het rollen op het natte grasveld. Door snel spel van ons werd al in de 3de minuut het eerste doelpunt gescoord. Door het snelle spel ontstond er een aanvalssituatie waardoor de bal voor de voeten van Jayden V kwam. Zonder enige aarzeling schoot hij de bal achter de keeper van Woerden, 0-1.
Het tweede doelpunt werd ongeveer 7 minuten later gescoord vanuit een corner van Jayden V. De bal kwam in de 16 meter van Woerden, werd gemist door de koppende Tim, kwam voor de voeten van Senn die van dichtbij inschoot, 0-2.
De 0-3 kwam van de voetbalschoen van de sierlijke Amin. Ruben dribbelde in na een corner op rechts en speelde de bal in op de ongedekte Amin die de 0-3 inschoot. Na de eerste time-out drong Woerden aan maar zij waren niet instaat om te scoren. Ook na de rust in het 3de kwartier bleef het spannend, de tegenstander beleefde meerdere hachelijke momenten voor haar doel maar onze spelers kwamen niet tot scoren.
In het laatste kwartier van de 2de helft zette Woerden een aanval op die door ons werd afgeslagen. Tim kreeg zijn rechter voetbalschoen tegen de bal, speelde die naar Gyermo. Gyermo ramde de bal door de lucht naar voren op onze spits Livai. Livai controleerde de bal en speelde de bal in de ruimte achter zijn verdediger. Vervolgens sprintte hij met zijn snelle beentjes achter bal aan, liet de verdediger achter zich en tikte de bal langs de uitkomende keeper van Woerden in het lege doel, 0-4. Kort na de aftrap veroverden wij de bal opnieuw van Woerden, Senn gaf een steekpass op Tim, die vervolgens vanuit de combinatie Senn alleen voor de keeper zette, die niet aarzelde en de 0-5 aantekende. Ook na de 0-5 bleken onze jongens nog honger naar de bal te hebben. Na een uittrap van onze keeper Jayden kwam de bal bij Ruben, deze controleerde de bal, kapte zijn tegenstander uit en gaf de bal voor op Amin. Amin aarzelde niet en schoot de bal het doel in, 0-6.
Knap gevoetbald van onze jongens, zij droegen hun overwinning op aan trainer/ coach Cees die vanuit Zoetermeer via whats-app de wedstrijd volgde.

Op zaterdag 27 oktober 2018 om 10:00 uur spelen wij thuis tegen Spirit 46. U bent weer van harte welkom om ons aan te moedigen.