ASW JO12-1

1e klasse 5

6 oktober 2018 10:00

Een verdiende gelijkspel “2-2”

Afgelopen zaterdag 10 oktober 2018, om 10:00 uur was het weer zover, thuis tegen de JO12-1 van ASW uit Waddinxveen. De wedstrijd werd gefloten door scheidsrechter Marion Reijerink.

Nadat de trainers/ coachen met ons de tactiek voor deze wedstrijd hadden besproken betraden wij veld 2-B. Het weer zat mee en langs de lijn stonden van beide team de fans. Ook onze vaste fans de Opa en Oma van Ruben waren weer van partij.

Om 10:00 uur floot de scheidsrechter af, aftrap voor ASW. We probeerden onze spel te spelen maar kwamen hier niet aan toe, mede omdat we nog steeds te kampen hadden met blessures en de afwezigheid van onze aanvalsleider Livai. We probeerden mee te voetballen met de tegenstander maar waren meer bezig met het tegenhouden van de bal. Uit een corner van rechts voor ASW werd het eerste doelpunt in de 12de minuut gescoord. Doordat de bal door een speler van hen na de corner werd teruggebracht in onze 16-meter scoorden zij de 0-1. Tijdens de 1minuten rust in de eerste helft wezen de coaches ons op het feit dat wij moesten voetballen en dienden te werken voor elkaar, hierdoor kwamen we beter in het spel en golfde het spel op en neer waarbij onze Keeper Jayden ons een paar keer goed redde van een verdere achterstand.
In de 2de helft maakte we eindelijk na hard werken gelijk. Een uitbal kwam via Richenel bij Jayden V, deze speelde de bal door het hart van de verdediging op Jayden van B die tussen twee verdedigers alleen kon doorlopen, en de bal achter de keeper schoot, 1-1. Echter lang konden wij hier niet van genieten, het lukte ons niet om de tegenstander te weerhouden om de 1-2 te scoren. Door hard werken en samenspel kwamen we steeds beter in de wedstrijd, we klopten aan de deur bij ASW om de gelijkmaker te scoren maar dit lukte niet, tot dat Ruben de bal kreeg op rechts. Met een hoge boogbal bracht hij de bal in de 16 meter van ASW. De keeper kwam uit om de bal te vangen, ging de lucht in maar timede verkeerd en de bal ging met een mooi boog over de keeper zo het lege doel in, 2-2 gelijk.
Het spel golfde nog enkele malen op en neer waarbij beide partijen de moeite deden om een doelpunt scoren. De scheidsrechter floot af en het bleef bij een gelijkspel 2-2, waar beide teams zich in konden vinden.

Scheidsrechter en fans bedankt voor de mooie voetbal ochtend. Volgende week zaterdag 13 oktober 2018 om 08:45 uur spelen wij uit bij de JO12-1 van Woerden, u bent dan weer van harte welkom om te komen kijken en te juichen voor ons.