Onbekend

Een draak van een wedstrijd.

Vandaag de wedstrijd thuis tegen de JO 12-2 van Sportlust 46.
Om 10:00 uur werd er voor de aftrap gefloten door scheidsrechter Damiano.
Sportlust bracht de bal aan het rollen en wij probeerden gelijk druk te zetten op de tegenstander. Sportlust voetbalde onder de druk vandaan en kwam vervaarlijk in de buurt van ons doelgebied, gelukkig kwamen zij niet tot scoren. Het spel golfde op en neer waarbij zij het betere spel hadden. In de 10de minuut deed Ruben wat terug door een afstandsschot van ongeveer 15 meter te lossen op het goal van de tegenstander, de bal spatte met een harde knal op de lat weer terug het veld in. Sportlust was gewaarschuwd, we zouden onze huid vandaag duur verkopen.
In de 12de minuut kregen we een corner, die genomen werd door Amin. Amin schreeuwde :
“positie 3” tegen onze spelers in de 16 meter en nam de corner, Tim kopte de bal laag het doel in achter de keeper van Sportlust, 1-0.
Door twee keer een verdedigingsfout van ons (bal door het midden op de spits van Sportlust), scoorden zij de 1-1 en de 1-2. De wedstrijd werd toen al een beetje ontsierd door het onsportieve gedrag van enkele spelers van Sportlust, niet voldoende afstand nemen bij spelhervattingen en kritiek op de scheidsrechter. Gelukkig floot de scheidsrechter voor de rust on konden onze leiders
met ons onze tactiek bespreken. De leiders zeiden tegen ons dat we onze eigen spel dienden te spelen, niet mee moesten gaan in het irritante en soms agressieve spel van de tegenstander en de rust diende te bewaren.
De 2de helft:
Kort na de start van de 2de helft scoorden wij de 2-2. Tim veroverde de bal in de 16 meter van de tegenstander, liep op zijn tegenstander af, deze zette een sliding in miste de bal waarna Tim de tweede verdediger tegenkwam, deze zette ook een sliding in maar raakte Tim vol op zijn voorvoeten, penalty. De penalty werd door Amin omgezet in een doelpunt 2-2. Deze stand ontsierde de wedstrijd nog meer, mede door opmerkingen van ouders van de tegenpartij, zij ruide hun spelers nog meer op wat leidde tot nog onsportievere gedrag van hen. Dit deerde ons niet wij speelden ons eigen spel, wat resulteerde in de 3-2 gescoord door Jayden van B. Door een indribbel bal van Tim aan de rechterzijde bij de 16 meter van de tegenstander kwam de bal op maat voor bij Tygo, hij kopte de bal in maar de keeper hield deze tegen. Via de keeper kwam de bal voor het hoofd van Jayden van B, en hij kopte de bal van dichtbij binnen, 3-2. Het spel golfde op en neer maar de tegenstander kreeg het niet voor elkaar om te scoren.
Door een rechtstreeks genomen corner van links kwamen wij op 4-2. Jayden V. schoot de bal in een keer vanuit de corner achter de keeper. De wedstrijd werd nog even ontsierd door een harde tackel op Tim van de tegenstander terwijl Tim niet in het bezit was van de bal. In het veld was duidelijk voor een iedere hoorbaar dat de speler die de overtreding veroorzaakte dit deed omdat hij meerdere malen te horen kreeg van zijn medespelers dat hij Tim diende te schoppen, dit deed hij dan ook. De leider van Sportlust wisselde de speler ook en kreeg van onze leiders te horen dat soort geweld niet op het voetbalveld thuishoort.
Vlak voor het einde van de wedstrijd maakte Sportlust de 4-3, maar het mocht niet baten wij wonnen de wedstrijd en de 3 punten bleven in Zoetermeer.

De trainers en leiders van Fcz jo12-2 dienen op te merken dat zij elke vorm van geweld en agressief gedrag niet tolereren en veroordelen, van zowel spelers, leiders of supporters. Indien wij dit soort gedrag waarnemen maken wij altijd melding bij de wedstrijdleiding van FC Zoetermeer. Ook het hebben van negatief kritiek/ of respectloos gedrag op onze leiders of scheidsrechters wordt door ons afgekeurd, zonder deze vrijwilligers kunnen de spelers op de zaterdag geen wedstrijden spelen en dit dient een ieder zich te realiseren.

Volgende week zaterdag spelen we uit tegen Olympia in Gouda om 09:55 uur, komt u ook kijken.