1e klasse 5

3 november 2018 9:55

Vandaag om 09:55 uur een wedstrijd tegen Olympia jo12-1 in Gouda.
Het was even spannend omdat er tussen Zoetermeer en Zevenhuizen op de A12 een grote file stond, gelukkig was een ieder op tijd en was Senn weer terug van vakantie.

Om 10:00 uur brachten wij de bal aan het rollen. Het spel in de eerste minuten liet al zien dat Olympia aan ons wilde laten zien waarom zij gedeelte eerste stonden in de competitie. Er werd gelijk druk gezet op onze verdediging en hun spits liet zien dat hij kon voetballen. Al in de eerste minuten kregen zij een vrije trap op ongeveer 10 meter van ons doel. We gingen staan zoals was afgesproken maar vergaten de spits van Olympia, deze ging vlak voor onze keeper Jayden staan waardoor hij niet kon zien waar de bal vandaan kwam, boem 1-0. Na een kwartier kwam de time out, de trainers vertelden ons dat we scherper en korter op de spelers dienden te spelen en met name op behendige spits.
Het tweede kwartier ving aan en wij kregen al vrij snel aan de rechterkant een uitbal ter hoogte van de middenlijn. Tim nam de uitbal, dribbelde in en speelde de bal diep in op de rechts lopende Livai. Livai kapte zijn tegenstander uit en gaf de bal diagonaal voor naar de op links lopende Amin. Amin controleerde de bal en schoot beheerst de 1-1 binnen. Onze supporters en de trainers schreeuwde het uit van vreugde. Het spel golfde vervolgens op en neer waaruit bleek dat wij de drie punten vandaag mee wilde nemen naar Zoetermeer. Toch het lukte Olympia om vlak voor de rust de 2-1 te scoren, rust.
2de helft:
In de kleedkamer tijdens de rust kregen wij te horen dat wij dienden te spelen met ons hart net als vorige week tegen Sportlust , dit deden wij dan ook in de 2de helft.
De 2-2 kwam alweer al vrij snel van de schoen van Amin. Het lukte Lucas om in een wir war van spelers op het middenveld de bal af te pakken van zijn tegenstander. Lucas speelde de bal diep door het hart van de verdediging van Olympia en zette zo Amin vrij voor de keeper. De koele Amin schoot de bal buiten bereik van de keeper in het doel van Olympia, 2-2. In deze fase van de wedstrijd bleken wij niet meer de onderliggende party te zijn. Onze verdedigers hadden hun spitsen in de tang en op het middenveld kwamen wij vaak als winnaar uit de duels. Door een terugspeelbal van de verdediger van Olympia bracht hij zijn keeper in de problemen. Door het hoog druk zetten van ons op de keeper moet hij de bal gelijk wegtrappen. De bal werd door Tim opgevangen, gecontroleerd en vanaf de rechterflank voortgezet op de snelle Livai. Livai controleerde de bal en schoot deze hoog achter de keeper in het doel, 2-3 (yes). In het laatste kwartier van de wedstrijd maakte zij alsnog gelijk. Vanuit een snelle uittrap kwam de bal bij de behendige spits, deze liep alleen door op Jayden en scoorde de 3-3. Door het gelijkspel staan wij op de 7de plaats in de competitie.

De komende weken hebben wij geen wedstrijden, onze eerst volgende speeldag is op zaterdag 1 december 2018, om 11:00 uur, thuis tegen ARC jo 12-1.