FC Zoetermeer JO14-1

1e klasse 2

3 november 2018 10:15

Rotterdam, 3 november 2018.

De 6e wedstrijd al weer in deze competitie en daarvoor moesten we naar Rotterdam onze tegenstander VV Hillegersberg O14-1 een goede middenmoter. Om 10.15 uur aanvangen op het complex Duyvenstein waar zowel voetbal als rugby wordt gespeeld. Vorig seizoen hadden onze O13 jongens zelfs nog rugbytraining gehad van een speler van het 1e rugby team van Hillegersberg om extra weerstand te kweken. Vandaag gewoon een voetbalwedstrijd tegen leeftijds genoten.

Om precies 10.15 uur floot,  de achteraf zeer goed en correcte scheidsrechter,  voor aanvang van de wedstrijd op veld 2. Een heuse grasmat met ietwat te hoog gras en lekker soppig. Het zware veld, daar waren onze jongens op voorbereid doordat we deze week 2x op gras hadden getraind, oogde inderdaad zwaar en achteraf was het ook behoorlijk vermoeiend geweest. Toch waren de jongens scherper bij aanvang dan voorgaande wedstrijd want er werd vooraf duidelijk gewenst dat er beter en efficienter gevoetbald moest worden.

Doelpunten hebben we nodig, in ieder geval 1 meer dan onze tegenstander om te winnen maar de wijze waarop ze tot stand moeten komen daar trainen we duidelijke iedere week zo hard voor. Dat ging goed zeker de eerste minuten hoogdruk zetten en onze voorstopper schoof door naar het middenveld zodat we volledige controlle konden houden op alle linies doordat Hillegersberg 4-4-2 speelde.  Het duurde ook niet lang voordat de 0-1 op het scorenbord zou verschijnen.

Na de 0-1 was het aanval op aanval van FC Zoetermeer waarbij er te veel doelpogingen nodig waren om de 0-2 te maken of een speler lag in de weg, of de paal  en nog eens paal noem maar op het lukte niet. Na de bevrijdende 0-2 volgde in de eerste helft nog 2 doelpunten.  Met een ruststand van 0-4 zochten we de kleedkamer op.

Na rust ging Hillegersberg iets anders spelen en daar hadden we in het begin geen grip op en duurde echt wel paar minuten voordat we weer grip hadden op het spel. Met kans op kans verstreken de minuten en de uitblinkende doelman van Hillegersberg kan met trots "man off the match" genoemd worden. Dankzij hem bleef de schade beperkt. De uiteindelijke eind uitslag 0-5 mede door een uitstekende 1e helft.

Volgende week thuis krijgen we een aantal ex- FC Zoetermeerders op bezoek die nu bij Excelsior spelen.  Aanvang 10.00 uur.