FC Zoetermeer JO14-1

1e klasse 2

29 september 2018 10:30

Rotterdam 29 september.

Om 10.30 uur stond de wedstrijd gepland in de 2e competitieronde uit in Rotterdam tegen de VVOR O14-1. Met een knappe overwinning in het geheugen en 3x getraind deze week gingen de jongens vol goede moed richting het Sportpark liggend net naast de A16 voor de Brienenoordbrug.
De warming up deden we naast het veld want op het te spelen veld was de O15-1 van VVOR nog aan het werk.  Na het fluitsingnaal kwamen de 10 spelers van VVOR O14-1 het veld op. Nu werd ook duidelijk waarom het wedstrijdformulier niet werd ingevuld. Na aarzeling van de scheidsrechter die het niet echt helemaal serieus nam werd duidelijk dat er drie O15-1 spelers mee gingen doen. Geen probleem maar doe gewoon je ding zoasl het hoort en niet achteraf invullen.

De wedstrijd start na enige vertraging dus en de FC Zoetermeer jongens deden precies wat we vooraf hadden afgesproken, geweldig om te zien jongens. Afgelopen week waren er de KNVB bekerwedstrijden waar sommige teams wel meer dan 80% van het bal bezit hadden , welnu dit was ook zo'n wedstrijd. FC Zoetermeer was heer en meester en VVOR kwam er nauwelijks aan te pas. Helaas konden we dit veld overwicht niet omzetten in doelpunten zodat we tegen ons zelf gingen spelen en daardoor slordiger wat nu natuurlijk het leermoment van deze wedstrijd was.

De ruststand 0-0 werd benut door de trainers om aan te geven dat we gewoon door moesten gaan zoals afgesproken en dat we voorin slimmer moesten omgaan met de kansen want dan zou die goal toch wel vallen. De wedstrijd kantelde pas ruim in de 2e helft toen FC Zoetermeer op rechts een snelle inworp nam en de bal direct voor werd gegeven waarbij onze linkerspits keurig en beheerst afronde.  Lang liet FC Zoetermeer  VVOR er in geloven dat er een punt te halen was maar na de 0-1 was het verzet gebroken en er volgde nog 2 knappe doelpunten.  Na exact 35 minuten in de 2e helft floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Trainers hebben een hoop goede dingen gezien maar ook enkele verbeterpunten welke we komende week gaan bespreken samen met onze analyst JG welke de wedstrijd vanaf de bank heeft bekeken.

Knap gedaan jongens en volgende wedstrijd is volgende week om 11.30 thuis tegen Rhoda'76