22 september 2018 9:45

Accommodatie

Onbekend

Zoetermeer, zaterdag 22 september 2018.

Na een onstuimige vrijdag was het vandaag betrekkelijk rustig op het sportpark van FC Zoetermeer. Prima voetbal weer geen regen en weinig wind. Na een redelijke rustige voorbereiding en bekerwedstrijden zou dan vandaag de start van de nieuwe O14 competitie gaan aanvangen.
Wat het niveau is in deze O14 competitie moet nog blijken omdat alle verenigingen geen historie hebben als het gaat om de O14.

Onze O14  zijn allemaal 2005 spelers welke hoofdklasse of 1e klasse ervaring hebben. Het was even zoeken naar de ideale combinatie omdat dit team helemaal opnieuw wordt opgebouwd dit jaar met als onze eerste competitie tegenstander Woerden O14-1.

Aan het begin van het seizoen na de zomerstop komen na enkele weken de eerste pijntjes en groeistuipen van een team in wording. Afgelopen week was de ziekenboeg redelijk gevuld en op vrijdag avond kregen we de melding van Arvind dat zijn arm sinds die middag in het gips zat. Heel vervelend voor hem natuurlijk en we wensen hem een spoedig herstel.

Om exact 09.00 uur verzamelen in de kleedkamer om daarna de wedstrijd bespreking aan te horen, we hebben de jongens zelf laten aangeven wat ze geleerd hebben de afgelopen weken wat we keurig op het bord schreven zodat iedereen het kon lezen.
Daarna als team naar veld 4 om de warming up te doen, Scheidsrechter vandaag was Joël Stokvis welke de wedstrijd prima aanvoelde en beide teams liet voetballen.

Na het fluitsignaal zagen we een zeer aanvallend ingesteld FC Zoetermeer en aanval op aanval volgde en het duurde toch tot de 20ste minuut voordat er goal viel. De schoonheid van voetbal is het samenspel en opbouw van achteren naar voren met als beloning een doelpunt.
Dit hebben we vanmorgen meerdere malen gezien hetgeen betekend een voetballende ploeg, we warenniet altijd  even zuiver maar aan het begin van het seizoen zijn de trainers prima tevreden met wat de ploeg nu al laat zien. De 4-0 ruststand was een goede weergave van de eerste helft.

Na de rust moesten we even op gang komen maar eenmaal het ritme weer gevonden te hebben kwamen de voetbal goals. Met nog 2 doelpunten in de 2e helft kunnen we concluderen dat we prima van start zijn gegaan.  Complimenten voor alle jongens om de rust te bewaren en te zijn blijven voetballen. Deze week weer lekker trainen want volgende week  moeten we uit tegen VVOR uit Rotterdam.