Rohda '76 JO14-1

1e klasse 2

6 oktober 2018 11:30

Zoetermeer, 6 oktober 2018.

Op een schitterende zaterdagochtend moest onze O14-1 om 11.30 uur aan te treden tegen het ook nog ongeslagen Rohda'76 uit Bodegraven.
Geen wind, lekker zonnetje en veld 1 inclusief scheidsrechter Joey Meeuwise was klaar om beide teams te laten starten om exact 11.30 uur.
Voordat de wedstrijd begon moesten alle jongens een kwartier eerder verzamelen om een nieuwe speelwijze te bespreken.

Wat er besproken is houden we natuurlijk buiten dit verslag maar dat het precies zo uit pakte zoals besproken is natuurlijk een heel groot compliment voor deze groep spelers die het precies zo uitvoerde als besproken. In de bespreking gaven we aan dat we dit niet 70 minuten lang kunnen volhouden maar zolang het goed uitgevoerd zou worden maakte de tijd niet uit want omschakelen naar ons vaste systeem zou moeiteloos moeten kunnen.

Iedereen gaf aan dat ze het allemaal begrepen en de wedstrijd begon zoals de trainers het eigenlijk hadden bedoeld met 2 doelpunten in 4 minuten kan je zeggen dat de jongens het spel goed begrepen. Over de wedstrijd kunnen we kort zijn een rust stand van 5-1 en een eindstand van 8-1 met 7 verschillende doelpuntenmakers zegt veel over de veelzijdigheid van deze groep jonge spelers. 2x per week trainen en 1x techniektraining op vrijdag maakt dat deze groep spelers completer worden om meerdere systemen te kunnen spelen. Het omgaan met tegenstand en wisselende patronen op het veld zorgt voor een snelle groei van deze groep. De complimenten van de trainers jongens echt goed op weg naar een mooi team, resulaat is leuk maar de groei als voetballer  is nog leuker om te zien.

Volgende week uit naar Maassluis tegen het sterke Excelsior Maassluis om 09.00 aanvang wedstrijd.