Voorschoten`97 JO14-2

1e klasse 2

27 oktober 2018 10:30

Zoetermeer, 27 oktober 2018.

De hele nacht regen en in de ochtend dreigende onweer het kan verkeren in Zoetermeer. Vorige week geen wedstrijd maar heerlijk getraind bij temperaturen van boven de 20 graden maar vandaag nat en koud. Onze tegenstander van vandaag is de de O14-2 van Voorschoten'97. Tegenstander die later is toegevoegd in de competitie als vervanger van TOGB O14-1.

In het verslag van onze wedstrijd tegen Excelsior Maasluis konden we melden dat deze 1e klasse te laag is voor een kampioen uit de Hoofdklasse, niet goed voor die groep maar ook niet goed voor de tegenstanders. Wellicht is het dat dit seizoen de O14 een nieuwe competitie vorm is waarbij men de voorkeur kon aangeven voor TOP-klasse, Hoofdklasse, 1e, 2e en 3e klasse.
Na bijna 40 trainingen en of wedstrijden verder kunnen we melden dat het voor sommige van onze jongens  de 1e klasse ook te makkelijk is. Dat zij de overige op sleeptouw meenemen is natuurlijk vanzelfsprekend.

Tegenstanders als vandaag hebben  niets te zoeken in deze 1e klasse of moeten we zeggen wij hebben niets te zoeken in deze 1e klasse? Klinkt wellicht arrogant maar onze groep is nu al verder dan we gepland hadden. Maar goed tot de winterstop zullen we meedraaien in deze klasse.
Vooraf aan deze wedstrijd werden de jongens goed geïnformeerd hoe we een tegenstander die voor de goal hangt moesten bespelen. Snel de bal rond laten gaan en blijven combineren en de vrije man zoeken het klinkt zo makkelijk. Toch konden de aanwezige toeschouwers de trainers in de rust vanuit de kleedkamer duidelijk hun ongenoegen horen roepen. Hadden ze gelijk, nee natuurlijk niet met een 8-0 voorsprong  de rust in kan je niet zeggen dat het slecht is. Toch werd er gemeld dat bijna niemand zich aan de afspraken hield zoals we ze vooraf hadden gemaakt dit werd duidelijk benadrukt en dat we in de 2e helft wilde zien waar deze groep toe in staat is.

De eerste 10 minuten in de 2e helft was het kans op kans maar de afronding liet veel te wensen over en dat ga je als groep tegen je zelf voetballen. Gelukkig werd het publiek in het laatste kwartier weer getrakteerd op regen en niet alleen druppels maar ook veel doelpunten regende het in Zoetermeer. Nogmaals de uitslag is duidelijk dat beide teams niet in de 1e klasse thuis horen, voor onze gasten is het te zwaar en wij na 5 wedstrijden met een positief doelsaldo van 29 geeft ook aan dat we snel een klasse hoger moeten. In onze verslagen zullen we zelden namen noemen behalve vandaag.
Jorik, vandaag heb je slechts 2 ballen gehad ( terug speel ballen)  dit is niet leuk voor je maar afgelopen maandag heb je talent laten zien op het Hoofdklasse toernooi in Alphen aan de Rijn. Dit zijn de wedstrijden waar jij je kan laten gelden en die gaan er snel weer komen.

Volgende week uit tegen Hillegersberg O14-1.