Wel erg vroeg na een interland wedstrijd!

17 november 2018 8:45

Rotterdam, 17 november 2018.

Wel heel erg vroeg moesten we afreizen naar de legendarische club XerxesDZB in Rotterdam.   Bekende voetballers als Leo Beenhakker, Hans Dorjee, Willem van Hanegem, Nol Heijerman, Rob Jacobs, Wim Lagendaal, Coen Moulijn, Eddy Treijtel en Faas Wilkes droegen de blauw-witte kleuren van Xerxes.

Xerxes speelde tussen 1954 en 1960 zelfs  profvoetbal. Voor de jonge generatie zijn de bovenstaande namen misschien onbekend maar neem maaar aan van deze reporter dat dit wel hele goede voetballers waren in hun tijd welke zelfs het Nederlands elftal hadden gehaald. Een teruglopend ledenaantal en een verplichte verhuizing (de HSL-Zuidspoorlijn was gepland over het terrein van Xerxes) noopte de club in 2000 tot een fusie met DZB Zevenkamp vandaar de huidige naam XerxesDZB.

Op het mooie sportcomplex Faas Wilkes zouden we om 08.45 uur aanvangen op veld 3, kunstgras wat erg glad was door de lichte nachtvorst. Voordeel het was windstil wat het redelijk aangenaam maakte en na een stevige warming up en de wedstrijd tactiek in gedachten konden we de wedstrijd aanvangen. Als snel was duidelijk dat we gevaarlijk waren over de flanken en dat de kansen snel zouden  komen en dat was ook zo. Na 3 minuten een terechte penalty door het opzettelijke neer halen  in het strafschopgebied van onze linkeraanvaller. Na de benutte strafschop werd het aanval op aanval en toch wist XerxesDZB de 1-1 te maken uit een rommelige situatie.

De jongens bleven gelukkig voetballen al waren de cominaties niet van zuivere aard zoals we gewend waren de laatste tijd. Toch werd er gerust met een 1-4 voorsprong. In de rust werd duidelijk gemaakt dat we minder scherp waren en collectief niet druk zetten waardoor het goed voetballende middenveld van XerxesDZB te veel ruimte kreeg. Met dit in het achterhoofd gingen we voor de 2e helft helaas bleven de onjuiste keuzes de overhand hebben. De eindstand 1-6 is natuurlijk wel weer heel mooi alleen het voetbal kon vele malen beter.

De trainers houden het er maar op dat het naar  het kijken van de interland wedstrijd Nederland - Frankrijk gisteravond deze wedstrijd wel erg vroeg was  om een geconcentreerde pot voetbal te spelen van 70 minuten of had het te maken met enkele schoofeesten?  In iedergeval een zakelijke overwinning op een heel vroeg tijdstip noemen we het maar.

Maandag trainen en woensdag staat de oefenwedstrijd thuis tegen BSC'68 O15-1 gepland een leeftijdsjaar hoger hetgeen goed voor de weerstand is voor onze talentvolle jongens.